X-ARM, gadget pentru televizor

11.12.2006
X-ARM, gadget pentru televizor

Nu, nu este un acordeon cu LCD, cum bine am fi orientaţi să credem, dată fiind amploarea luată de echipamentele IT&C care ajung a fi prezente în cele mai neaşteptate domenii. X-ARM, de la CLO Systems, este doar un braţ mobil de prindere pe perete al ecranelor LCD sau cu plasmă, al cărui control se realizează de la o telecomandă. De aici intervine şi superioritatea sa în faţa altor produse similare, unde mai pui că are şi un design deosebit, serios aş spune, sau „business-like”, tot mecanismul fiind acoperit cu un burduf.

Ideea care a stat la baza dezvoltării lui X-ARM a fost rezolvarea deficienţei ecranelor LCD şi cu plasmă de a afişa imaginea clară şi la unghiuri de vizibilitate ridicate, dar şi a reflexiei luminii din acestea. Aceste neajunsuri sunt rezolvate simplu şi la obiect, însă ideile geniale vin întotdeauna cu un preţ pe măsură. În cazul de faţă poate depăşi valoarea televizorului pe care îl susţine.

Am putea spune că X-ARM se adresează oamenilor leneşi sau comozi însă nu este aşa, iar ideea chiar nu se încadrează în sfera snobismului. Pentru cei care caută maximum de confort şi lux pentru un living high tech, X-ARM este ideal şi poate schimba radical aspectul camerei.

X-ARM

Cu unghiuri de mişcare pe orizontală de 28 de grade în fiecare direcţie, echipamentul se pretează a fi folosit şi în camere mari şi luminoase, dar şi în biroul de prezentări al unei companii. Pe verticală braţul se îndoaie cu 7 grade în sus, respectiv 25 în jos, mai mult acesta poate fi extins între aproximativ 11 şi 30 cm faţă de perete. Aspectul său firav nu trebuie să vă păcălească, echipamentul fiind capabil de a susţine chiar şi ecrane de diagonale foarte mari, chiar 60”, cu o masă de până la 80 kg.

Controlul echipamentului se face evident de la distanţă, cu o telecomandă universală, care de altfel poate fi utilizată şi la echipamentele audio / video din casă.

Fie că stai într-un alt colţ al camerei, iar poziţa normală a televizorului nu te avatanjează, sau că o anumită perioadă a zilei suprafaţa acestuia reflectă insuportabil lumina, rezolvarea problemelor stau la o apăsare de buton distanţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News