Televizoarele Honor Vision sunt primele produse Huawei echipate cu HarmonyOS. Se lansează foarte curând

12.08.2019
Televizoarele Honor Vision sunt primele produse Huawei echipate cu HarmonyOS. Se lansează foarte curând

Huawei a anunţat săptămâna trecută noul sistem de operare HarmonyOS, varianta comercială a proiectului intern HongMeng OS, însă nu a dezvăluit alături de acesta şi dispozitivele compatibile. Anunţul oficial al primului produs care vine echipat cu HarmonyOS nu s-a lăsat mult aşteptat însă, fiind chiar televizorul Honor Vision, despre care am aflat prima dată în urmă cu două săptămâni. Acesta vine cu hardware performant şi un software care promite integrare cu dispozitivele inteligente ale companiei, la un preţ accesibil.

Honor Vision este primul televizor produs de Huawei şi este livrat în două variante, una standard şi una „Pro”, însă la nivel de bază, ambele sunt la fel de performante, modelul Pro fiind echipat cu doar câteva componente în plus.

Ambele televizoare sunt bazate pe panouri IPS de 55” cu rezoluţie 4K, care asigură luminozitate de 400 de niţi şi unghiuri de vizibilitate de 178 de grade pe laterale. Acestea sunt foarte subţiri, măsurând doar  6,9 mm grosime, asemeni unui smartphone modern, şi beneficiază de un chipset performant, similar cu ceea ce Huawei oferă pe smartphone-uri. Noul cip se numeşte Honghu 818 şi este produs tot de divizia HiSilion, acesta beneficiind de 8 nuclee şi de hardware specializat pentru multe funcţii pe care ne-am obişnuit să le găsim pe televizoarele inteligente.

Acesta asigură MEMC (Motion estimate and Motion Compensation), compatibilitate cu standardul de culoare HDR (High Dynamic Range), Super Resolution (transformarea în timp real a materialului la rezoluţie mai mică în 4K), reducerea zgomotului de imagine, contrast dinamic, Local Dimming şi Auto Color Management. De asemenea, pentru conectivitate, Honor Vision integrează un cip HiSilion Hi1103, compatibil cu reţele de 2,4 şi 5 GHz, cât şi de 160 MHz, cu viteze de tranfer de până la 1,7 Gbps.

Diferenţa majoră între Honor Vision şi Honor Vision Pro este prezenţa unei camere foto/video retractabilă în partea de sus. Aceasta permite realizarea de apeluri video, iar pentru aceasta a fost integrat încă un cip dedicat, capabil să ruleze algoritmi AI. HiSilicon Hi1516DV300 permite recunoaştere facială cu ajutorul camerei, posibilitatea de a urmări mişcările utilizatorului şi a posturii pentru a realiza comenzi prin mişcare şi probabil alte funcţii AI software.

Alte diferenţe notabile între cele două modele ar fi prezenţa a şase difuzoare pentru redarea de sunet pe „Pro” faţă de cele patru de pe modelul standard şi 32 GB stocare internă faţă de 16 GB. Diferenţa de preţ nu este însă foarte mare.

HarmonyOS va asigura interconectarea televizorului Honor Vision la smartphone-uri, utilizatorii putând partaja rapid fişiere multimedia direct pe ecranul mare. Compania a anunţat că dezvoltatorii software vor putea scrie aplicaţii pentru Harmony în C, C++, Java, JavaScript şi Kotlin, aceasta fiind probabil o strategie pentru a pregăti terenul pentru lansarea sistemului de operare şi pe smartphone-uri. Momentan, HamonyOS nu este compatibil cu aplicaţii pentru Android.

Honor Vision şi Honor Vision Pro vor intra la vânzare pe 15 august, exclusiv în China, la un preţ de 3.799 yuan (480 euro) pentru varianta standard şi 4.800 yuan (610 euro) pentru varianta Pro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult