Televizoare 18 Jun 2019   ● Vizualizări: 1081

Samsung reaminteşte utilizatorilor de Smart TV-uri că şi acestea pot fi infectate cu viruşi

Aurelian Mihai


Nu se întâmplă prea des ca producătorii de Smart TV-uri să vorbească şi despre dezavantajele acestora, cum ar fi pericolul infectării cu viruşi informatici care afişează reclame pe ecranul televizorului, sau golesc cardul bancar folosind datele de autentificare extrase din memoria televizorului.

Cineva de la Samsung a vrut să facă o faptă bună, publicând pe contul oficial de Twitter al companiei un ghid pentru scanarea televizorului împotriva ameninţărilor de securitate, menţionând în treacăt că şi acestea pot fi compromise cu forme de malware. Mesajul mai degrabă alarmant, dar perfect valabil pentru televizoarele moderne conectate la internet, a fost şters câteva ore mai târziu.

Conţinutul acestuia a fost însă păstrat într-o captură de ecran, servind acum drept dovadă pentru recunoaşterea de către Samsung a neplăcerilor cu care toţi mai mulţi utilizatori de Smart TV-uri se confruntă în ultima vreme. Compromiterea televizoarelor cu malware îngreunează accesarea funcţiilor Smart TV şi transformă televizorul într-o vulnerabilitate pentru locuinţă. Spre exemplu, camera web inclusă în multe televizoare moderne poate fi deturnată pentru a filma pe ascuns posesorii acestora în cele mai intime momente, materialul video fiind retransmis live pe site-uri obscure, spre a fi vizionat contra cost.

Trebuie spus că nu orice televizor Samsung include funcţie Smart TV suficient de avansată pentru a permite instalarea de aplicaţii complexe, asemănătoare celor pentru smartphone. În principal, este vorba despre noua serie de televizoare Samsung QLED, cu preţuri ce pornesc de la 700 dolari pentru modelu 4Kl de 43 inch. Acestea includ o funcţie de scanare antivirus ce poate fi găsită în meniul Settings - System Manager - Smart Security - Scan. Operaţiunea nu necesită achiziţionarea unui program antivirus şi ar trebui parcursă măcar odată la câteva săptămâni.

În general, detestabile indiferent de tipul dispozitivului folosit, scanările antivirus pot fi cu uşurinţă automatizate de către producătorul echipamentului. Nu este clar de ce Samsung a recurs la publicarea unui asemenea ghid, în loc să implementeze scanare antivirus automată la nivel de firmware.

Promotor.ro

sus

Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze 21 Oct 2019

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

Adio huse pentru mobil! A fost inventată pielea artificială pentru telefon. Reacţionează la ciupit, mângâiat şi loviri uşoare 21 Oct 2019

Pielea artificială ce reacţionează la stimuli precum gâdilatul, ciupitul şi mângâiatul şi care [...] mai mult

CSID.ro

sus

Jurnalul unei femei care a acceptat să facă sex cu şeful ei pentru un post mai bun în companie 18 Oct 2019

O femeie îşi dorea un post mai bun. Dar pentru asta a fost nevoită să facă sex cu şeful ei. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 Mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE