Televizoare 7 Mar 2019   ● Vizualizări: 14941

Samsung propune un televizor fără cabluri, cu alimentare wireless

Cătălin Niţu


În ultimele câteva zile am început să auzim din ce în ce mai multe informaţii despre smartphone-uri echipate cu o tehnologie care poate asigura încărcare de la distanţă, însă transferul de energie fără fir ar putea fi folosit şi pentru alte tipuri de dispozitive. Samsung consideră că televizoarele sale de top ar beneficia foarte mult de pe urma alimentării de la distanţă, brevetând un televizor care poate opera fără a fi conectat la priză.

Din nou, cei care au descoperit acest brevet sunt redactorii site-ului olandez LetsGoDigital. Conceptul propus de Samsung implică un televizor relativ normal, similar cu modelele sale de top mai noi, cu design foarte subţire. Acesta este echipat cu un locaş de dimensiuni mari, unde un receptor de energie ar putea fi ataşat folosind magneţi, acesta putând fi detaşat. Acesta ar putea comunica astfel prin unde radio cu un emiţător de energie, care este conectat la priză, făcând transferul de energie posibil.

Ideea de a renunţa la fire nu este nicidecum nouă pentru televizoarele Samsung. Compania a promovat în ultimii câţiva ani conceptul OneConnect, care permite transferul de energie şi semnalul video şi audio printr-un singur fir subţire şi transparent de la cutia OneConnect care este conectată prin cabluri la dispozitive şi priză, spre televizor.

Renunţarea la cablul OneConnect pare să fie pasul logic în evoluţia televizoarelor Samsung, iar soluţia propusă nu pare să fie foarte departe de a fi pusă în practică. Cu soluţii comerciale pentru transferul de energie deja aproape de a ajunge pe piaţă, şi standarde wireless de mare viteză precum WiGig, care ar putea permite transferul de semnal video de înaltă calitate, probabil că un produs orientat către consumatori ar putea fi lansat în următorii câţiva ani.

LetsGoDigital sugerează că tehnologia ar putea fi într-un stadiu avansat de dezvoltare, Samsung putând prezenta prototipuri funcţionale la IFA 2019 sau la CES 2020. În general, noile tehnologii prezentate în cadrul CES ajung pe piaţă în următorii doi ani.

 

Promotor.ro

sus

Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze 21 Oct 2019

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

Adio huse pentru mobil! A fost inventată pielea artificială pentru telefon. Reacţionează la ciupit, mângâiat şi loviri uşoare 21 Oct 2019

Pielea artificială ce reacţionează la stimuli precum gâdilatul, ciupitul şi mângâiatul şi care [...] mai mult

CSID.ro

sus

Jurnalul unei femei care a acceptat să facă sex cu şeful ei pentru un post mai bun în companie 18 Oct 2019

O femeie îşi dorea un post mai bun. Dar pentru asta a fost nevoită să facă sex cu şeful ei. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 Mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE