Televizoare 23 Aug 2019   ● Vizualizări: 702

OnePlus TV: primele detalii despre televizorul inteligent al companiei

Cătălin Niţu


OnePlus a anunţat planurile pentru lansarea unui televizor inteligent încă de anul trecut, însă abia acum compania este pregătită să ofere câteva detalii în plus. Se pare că data la care televizorul OnePlus va ajunge în magazine este destul de aproape, aşa că producătorul încearcă să creeze puţin entuziasm dezvăluind câteva caracteristici hardware. Din păcate, conform informaţiilor pe care le avem în prezent, acest televizor va debuta în China, SUA şi India, nu obligatoriu şi în Europa.

Conform contului de Twitter OnePlus India, noul OnePlus TV, va folosi un panou QLED, deci va folosi panouri Samsung, întrucât aceasta este denumirea pe care producătorul sud coreean o foloseşte pentru a descrie panourile sale de televizoare LCD. Q-ul din faţă face referire la tehnologia Quantum Dot, care extinde paleta de culori pe care monitorul LCD le poate afişa, folosind o peliculă de nanocristale deasupra panoului. De asemenea, televizoarele QLED sunt retroiluminate cu LED-uri din spate, însă calitatea iluminării constă în soluţia utilizată.

Nu ştim dacă OnePlus va alege să ilumineze televizorul doar pe margine, sau dacă va alege o tehnologie local dimming, care permite îmbunătăţirea contrastului şi redarea de conţinut HDR la o calitate superioară.

Modelul care va fi disponibil în India va fi echipat cu un ecran cu diagonală de 55”, ceea ce sugerează şi că avem de a face cu un televizor cu rezoluţie 4K, întrucât Full HD la această dimensiune poate părea „pixelat” de la apropiere. Zvonurile din trecut spuneau că vor exista şi modele cu diagonală de 43” sau 75”, modelul de top fiind probabil rezervat China şi SUA, în timp ce un model mai mic ar putea veni în toate regiunile în care OnePlus TV va fi disponibil.

 

Promotor.ro

sus

Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze 21 Oct 2019

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

Adio huse pentru mobil! A fost inventată pielea artificială pentru telefon. Reacţionează la ciupit, mângâiat şi loviri uşoare 21 Oct 2019

Pielea artificială ce reacţionează la stimuli precum gâdilatul, ciupitul şi mângâiatul şi care [...] mai mult

CSID.ro

sus

Jurnalul unei femei care a acceptat să facă sex cu şeful ei pentru un post mai bun în companie 18 Oct 2019

O femeie îşi dorea un post mai bun. Dar pentru asta a fost nevoită să facă sex cu şeful ei. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 Mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE