Huawei Vision: televizorul inteligent cu Harmony OS care doreşte să controleze toate dispozitivele din casă

23.09.2019
Huawei Vision: televizorul inteligent cu Harmony OS care doreşte să controleze toate dispozitivele din casă

Alături de gama de smartphone-uri Mate 30 şi de ceasurile Watch GT2, Huawei a lansat şi primul său televizor inteligent, sub marcă proprie. Acesta se numeşte Huawei Vision şi este prezentat mai degrabă drept un dispozitiv care să stea în centrul experienţei digitale a utilizatorilor decât ca un televizor realizat doar pentru privit canalele „clasice”. Acesta este şi primul dispozitiv Huawei echipat cu Harmony OS, sistemul de operare proprietar care în viitor ar putea fi utilizat ca alternativă la Android şi pe smartphone-uri.

Huawei Vision este un nou televior bazat pe un panou 4K cu tehnologie Quantum Dot, care va fi livrat în trei variante: cu display de 65 sau 75” pentru început, variante de 55 şi 85” urmând a fi lansate cândva în viitor. Acesta va fi un televizor premium, cu o construcţie metalică, un sistem audio 5.1 integrat, cât şi o cameră foto/video retractabilă în partea de sus, pentru apeluri video şi detectarea mişcărilor utilizatorilor.

Compania chineză compară mai degrabă televizorul cu un gadget, fiind asemănător în funcţii cu o boxă inteligentă, echipată cu un ecran foarte mare. Software-ul Harmony OS are funcţii AI integrate şi poate detecta atunci când copiii se uită la televizor, pentru a oferi nişte setări de imagine mai odihnitoare, limitând cantitatea de lumină albastră, de exemplu. Cei care folosesc un smartphone Huawei pot proiecta wireless conţinut la calitate mare şi cu lantenţă mică, în timp ce alte dispozitive inteligente din casă, integrate în ecsistemul HiLink vor putea fi controlate direct de pe acest ecran.

Telecomanda pentru Huawei Vision integrează un touchpad, pentru control mai rapid în interfaţă, cât şi butoane de navigaţie precum back şi meniu. Aici se găseşte şi cipul NFC One-hop, care permite conectarea rapidă a smartphone-ului la televizor, cât şi butoanele de volum, power şi tasta „smart key”. Tot în telecomandă este integrat şi un microfon, pentru comenzi vocale. Telecomanda poate rula trei luni la o singură încărcare şi beneficiază de un port USB Type-C pentru încărcare.

Huawei nu a anunţat un preţ de pornire pentru gama Huawei Vision şi nici o dată de lansare, însă zvonuri din China sugerează că pe piaţa locală, acesta va porni de la 7.999 yuan, adică aproximativ 1.000 de euro. Comparat cu oferta concurenţei la acest preţ, modelul Huawei este mai bine echipat, însă este posibil ca preţul să crească semnificativ atunci când televizorul ajunge în Europa, de exemplu. Desigur, Huawei va avea mult mai multă concurenţă în China şi India, pieţele vizate cel mai mult acum de producătorii de smartphone-uri şi televizoare. Companii precum TCL, Xiaomi şi, mai nou, OnePlus oferă dispozitive similare la preţuri apropiate.

Având în vedere însă faptul că Huawei avansează ideea de hub inteligent în faţă şi prezintă în special funcţionalitatea de conectare la telefon, se pare că Huawei va încerca mai întâi să vândă către clienţii deja fidelizaţi, care deţin deja un smartphone al companiei, şi unul sau mai multe dispozitive din gama smart home.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult