Xiaomi va lansa Mi Mix 3, un nou smartphone cu cameră foto retractabilă

16.10.2018
Xiaomi va lansa Mi Mix 3, un nou smartphone cu cameră foto retractabilă

Xiaomi Mi MIX 3 ar putea fi primul telefon 5G din lume, compania fixând data lansării noului flagship pentru ziua de 25 octombrie.

Chiar dacă nu include o poză reală a telefonului, invitaţia distribuită pentru evenimentul de lansare lasă să se înţeleagă că  Mi MIX 3 este un smartphone cu ecran ce acoperă 100% din partea frontală. Cât despre modul în care este accesată camera foto, Mi MIX 3 pare să folosească un mecanism care permite glisarea acesteia dintr-un compartiment ascuns sub ecran. Alternativ, ecranul însuşi ar putea glisa în jos, pentru a face loc camere frontale. Nu ştim dacă acest mecanism este sau nu motorizat, ca în cazul lui OPPO Find X, sau dacă este acţionat manual, asemeni telefoanelor de la începutul anilor 2000.

Potrivit unor dezvăluiri anterioare făcute tot de Xiaomi, Mi MIX 3  este primul smartphone 5G al companiei, iar dacă data de lansare anunţată este respectată, ar putea fi primul telefon 5G şi la nivel global.

În termeni de design, Xiaomi Mi Mix 3 pare să fie primul telefon de până acum cu un ecran complet şi cu ramă cu margini egale pe toate laturile acestuia. Noul design cu margini subţiri permite producătorilor să ofere un display aproape la fel de mare precum cel de pe tabletele din urmă cu câţiva ani, într-un corp care poate să intre cu uşurinţă în majoritatea buzunarelor.

Pe lista dotărilor lui Xiaomi Mi MIX 3 mai intră şi un nou buton dedicat, pentru accesarea unui serviciu de asistenţă prin comandă vocală. Similar asistentului Bixby oferit pe telefoanele Samsung, Xiao AI este livrat deja pe telefoanele din seria Mi MIX 2S, însă Mi MIX 3 ar putea fi primul smartphone care suportă această funcţie şi la partea de hardware, cu ajutorul unui chipset prevăzut cu funcţie de procesare neurală.

Fiind vorba despre zvonuri şi dezvăluiri parţiale, este posibil ca modelul final să mai sufere câteva modificări. Rămâne doar să aşteptăm evenimentul oficial de lansare Xiaomi Mi Mix 3, pregătit pentru finalul acestei luni.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult