Telefoane mobile 10 September 2019 | 12:47   ● Vizualizări: 407

Xiaomi va adăuga buton pentru dezactivarea tuturor reclamelor în interfaţa MIUI şi aplicaţiile de sistem

Aurelian Mihai


Foarte apreciate pentru raportul excelent calitate-preţ, telefoanele Xiaomi din gama Redmi sunt de ceva timp garnisite cu reclame care apar direct în interfaţa MIUI şi a aplicaţiilor de sistem, fără ca utilizatorii care au plătit deja pentru telefonul achiziţionat să le poată dezactiva.

Potrivit Xiaomi, afişarea de reclame în interfaţa MIUI are scopul de compensa preţul de achiziţie redus şi costurile dezvoltării la partea de software, servind ca un mijloc alternativ de finanţare pentru companie. În mod predictibil, consumatorii atraşi fără voia lor în noua schemă de monetizare prin reclame nu au fost deloc încântaţi, criticile primite forţând Xiaomi să amelioreze reţeta înlăturând din interfaţa MIUI reclamele care afectează experienţa de utilizare.

Nu este clar dacă publicitatea negativă a afectat atât de mult vânzările de telefoane Redmi încât să anuleze câştigurile obţinute prin afişarea forţată a reclamelor, însă Xiaomi anunţă o „rectificare comprehensivă a reclamelor de sistem”, cu scopul îmbunătăţirii experienţei în utilizare. Însă de departe, cea mai mare concesie oferită consumatorilor nemulţumiţi este includerea unui buton care permite dezactivarea globală a reclamelor afişate în interfaţa MIUI şi aplicaţiile de sistem.

Pornind de la premisa că un număr suficient de mare de utilizatori fine nu sunt deranjaţi de reclamele afişate, sau ştiu că acestea pot fi dezactivate, includerea noului buton la secţiunea Settings->Privacy Protocol->System Tool Ads rezolvă dintr-un foc nemulţumirile utilizatorilor cei mai vocali, lăsând altfel neatins sistemul de monetizare dorit de Xiaomi.

Secţiunea System Tool Ads apare deja în ultima actualizare MIUI 10 Beta şi va fi prezentă pe toate dispozitivele actualizate la versiunea MIUI 11.

Promotor.ro

sus

Povestea Godzilei româneşti. Era o centrală nucleară pe roţi - VIDEO 03 November 2015

Ceauşescu era să-şi rupă gâtul când s-a dat jos din el continuare(Articol din sectiunea Masini [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

ALERTĂ ANM: O masă de aer polar va traversa România. Sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă 15 September 2019

Meteorologii anunţă că o masă de aer polar va traversa România începând de marţi, când se va [...] mai mult

CSID.ro

sus

Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate 04 September 2019

Lichidul seminal, conţinutul său fiind în mare parte apă, are un miros neutru. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 March 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE