Xiaomi Mi MIX Alpha: un telefon pur şi simplu impresionant! Are ecran pe toate laturile şi cameră de 108 megapixeli

24.09.2019
Xiaomi Mi MIX Alpha: un telefon pur şi simplu impresionant! Are ecran pe toate laturile şi cameră de 108 megapixeli

Xiaomi a anunţat în cadrul evenimentului care părea să fie dedicat modelului Mi 9 Pro 5G şi un telefon absolut impresionant din punct de vedere al design-ului. Noul dispozitiv se numeşte Mi MIX Alpha şi este primul telefon care se laudă cu un ecran cu raport ecran-corp de 180,6%. Cum este posibil acest lucru? Prin înfăşurarea întregului dispozitiv într-un ecran flexibil, care lasă loc doar pentru o bandă verticală subţire pe partea din spate, acolo fiind poziţionată şi camera foto.

Mi MIX Alpha este primul telefon de pe piaţă care pare să fie un singur ecran gigantic. Pentru că ambele laterale sunt ocupate cu panoul OLED, nu există prea mult loc pentru butoane. Avem un buton de power în partea de sus, iar butoanele laterale pentru volum sunt poziţionate pe ecran. De altfel, banda laterală poate fi folosită şi pentru afişarea notificărilor, pentru a afişa starea bateriei sau semnalului de reţea şi Wi-Fi.

 

via GIPHY

 

Evident, acest model este echipat cu cel mai puternic hardware disponibil în acest moment, adică Snapdragon 855+, 12 GB memorie RAM, 512 GB stocare internă şi încărcare rapidă la 40W pentru acumulatorul de 4.050 mAh. Desigur, acest acumulator nu mai pare atât de mare când luăm în considerare faptul că avem de a face cu cel mai mare ecran OLED pe care l-am văzut pe un smartphone până în prezent. 

O altă premieră pentru Mi MIX Alpha este camera foto. Acesta este primul smartphone de pe piaţă echipat cu un senzor de 108 megapixeli produs de Samsung. Acesta foloseşte tehnologia de pixel binning pentru a realiza fotografii cu detalii înalte şi fără zgomot la 27 de megapixeli. Fiind unul dintre cei mai mari senzori de pe piaţă (1/1,33”), acesta promite şi performanţă îmbunătăţită în lumină slabă, mai ales că este alăturat unui obiectiv f/1.69 cu deschidere largă. Întrucât telefonul are un ecran şi pe spate, Xiaomi nu a mai integrat o cameră pentru selfie, camera principală fiind folosită şi pentru autoportrete. Mi MIX Alpha include şi o cameră de 20 megapixeli f/2.2ultra-wide, dar şi o cameră f/2.0 pentru portret cu senzor de 12 megapixeli.

Galerie foto

Noul Mi MIX Alpha introduce însă multe întrebări: cum îl foloseşti fără să atingi anumite butoane accidental, cât de rezistentă este sticla care îl protejează, având în vedere că nu avem de a face cu o ramă metalică în jurul telefonului, cât ţine bateria cu un ecran atât de mare pornit şi ce funcţionalităţi noi oferă.

Xiaomi prezintă însă acest model drept un „telefon concept”, care nu va fi produs în masă. Acesta va fi însă disponibil în cantităţi limitate, urmând să intre în ofertele câtorva magazine la preţul de 19.999 yuan, adică 2.560 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult