Xiaomi ar putea lansa în curând un telefon cu cameră de 144 megapixeli

02.04.2020
Xiaomi ar putea lansa în curând un telefon cu cameră de 144 megapixeli

Anul trecut a marcat momentul în care camerele de telefon au depăşit de mai multe ori recordurile de rezoluţie din trecut. Dacă până nu de mult majoritatea dispozitivelor de top foloseau senzori de 12 megapixeli, în 2019, telefoanele au atins pe rând 48, 64 şi spre final chiar 108 megapixeli. Însă companiile producătoare nu par să se oprească aici. Se pare că în 2020, Xiaomi va împinge şi mai mult rezoluţia camerei, până la o valoare de 144 megapixeli, dacă noile zvonuri se dovedesc a fi adevărate.

Un leaker cunoscut de pe Twitter cu numele „Sudhansu A.” a publicat pe contul său informaţia că următorul telefon de top de la Xiaomi, probabil unul dintre modelele Mi 10S Pro sau Mi CC10 Pro, va fi primul model de telefon al companiei care va fi livrat cu un senzor foto de 144 megapixeli. Nu ştim însă cine va produce acel senzor şi cum va ajuta rezoluţia în plus calitatea foto de pe acest dispozitiv.

Trebuie totuşi să luăm în considerare faptul că Xiaomi a lucrat mult în ultima vreme alături de Samsung pentru a îmbunătăţi performanţa foto de pe dispozitivele sale. De altfel, Xiaomi a reuşit anul trecut chiar să întreacă şi Huawei pentru o perioadă de timp, cu modelul Mi CC9 Pro Premium, unul dintre primele dispozitive cu senzor Samsung de 108 megapixeli.

 

 

Având în vedere parteneriatul dintre producătorul chinez şi cel sud coreean, putem presupune că acest senzor de 144 megapixeli ar putea fi noul model de top Samsung din gama Bright HMX. Astfel, există posibilitatea ca Galaxy Note20 Ultra sau Galaxy S21 Ultra de anul viitor să fie livrate cu acest senzor, având în vedere strategia de anul trecut, de a oferi senzorii mai întâi pe modele Xiaomi şi abia apoi pe telefoanele proprii.

 Probabil că va trebui să mai aşteptăm câteva luni bune până când vom primi informaţii pe căi oficiale despre primul telefon cu senzor de 144 megapixeli, însă ştim măcar că ar putea exista un proiect în lucru în laboratoarele unuia dintre producătorii de top la nivel mondial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult