Telefoane mobile 10 sep 2019   ● Vizualizări: 2622

Sony Xperia 5, versiunea mai mică a modelului Xperia 1: primele impresii [VIDEO]

Cătălin Niţu


Sony a anunţat Xperia 5 la IFA, un model mai mic, derivat din Xperia 1, nu un smartphone complet nou. Acesta pare să ofere majoritatea funcţiilor şi acelaşi nivel de perfromanţă precum telefonul cu cel mai înalt display de până acum, într-un format mai mic, mai uşor de ţinut în mână şi în buzunar, care vine şi la un preţ puţin mai mic.

La standul Sony, am avut ocazia să „butonăm” câteva minute noul Xperia 5, iar impresiile pe care ni le-a lăsat sunt pozitive, cu un gram de optimism, întrucât acest model ar putea fi mai degrabă potrivit pentru un public larg decât „paleta” Xperia 1 lansată în urmă cu câteva luni.

În primul rând, telefonul este foarte uşor de ţinut în mână. Este similar cu un telefon cu ecran foarte mic, de 4,5 sau 5” pe lăţime, dar care poate afişa mai mult pe înălţime, datorită formatului 21:9. Astfel, acesta ar putea fi telefonul pe care fanii seriei Xperia Compact îl aşteptau, chiar dacă nu mai poartă acelaşi nume.

Hardware-ul este similar cu cel de pe Xperia 1, deci vorbim despre un Snapdragon 855 şi 6 GB memorie RAM, iar sistemul triple camera a făcut tranziţia şi pe acest model. Din păcate, camerele de pe Xperia 1 au fost un punct negativ în review-ul nostru. Camera principală a fost mai mult decât decentă, putând realiza fotografii bune în majoritatea condiţiilor, inclusiv pe timp de noapte. Din păcate, camerele zoom şi ultra-wide nu au fost la acelaşi nivel, iar problemele software şi faptul că telefoanele Sony se încing după câteva minute de filmare nu au ajutat.

Este prea devreme să punem un verdict pe Xperia 5, mai ales după doar câteva minute de utilizare, însă toate indiciile sugerează că avem de a face cu acelaşi telefon într-un pachet mai compact, iar cum spaţiul este mai mic la interior, căldura are mai puţin loc să fie degajată în afara carcasei.

Sperăm însă că Sony a ascultat cu atenţie criticile la adresa Xperia 1 şi că a încercat măcar să rezolve câteva dintre problemele pe care noi şi alţi critici le-am scos în evidenţă. Dacă vă aşteptaţi însă ca Xperia 5 să fie o soluţie de buget, aflaţi că Sony a pus deja telefonul la pre-comandă în Europa la preţul de 800 de euro, cu 100 de euro mai puţin decât Xperia 1. Dacă şi acest model vine la pachet cu o pereche de căşti Sony WH-1000XM3B, preţul va fi uşor de justificat.

 

CSID.ro

sus

Ce se întâmplă în corpul unei femei când face sex, de la dorinţă la orgasm 16 ian 2020

Ciclul răspunsului sexual se împarte în patru faze care definesc trăirile femeilor în timpul sexului. [...] mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult