Sony anunţă Xperia 1 Mark II, noul său flagship cu ecran 4K OLED şi camere foarte performante

24.02.2020
Sony anunţă Xperia 1 Mark II, noul său flagship cu ecran 4K OLED şi camere foarte performante

Chiar dacă Mobile World Congress 2020, târgul de tehnologie mobilă de la Barcelona, nu se mai ţine anul acesta, multe companii vor continua să îşi anunţe produsele. Sony, de exemplu, tocmai a anunţat noul său telefon high-end Xperia 1 Mark II (sau Xperia 1 II, cum este listat), care pare să continue în direcţia modelului Xperia 1 de anul trecut, cu un hardware high-end şi accent special pus pe performanţa foto şi video, cât şi pe redarea de conţinut multimedia.

Xperia 1 II beneficiază din no de un ecran OLED de 6,5” cu rezoluţie 4K pe format 21:9, păstrând astfel liniile de design ale modelului precedent. La interior găsim un Snapdragon 865 de la Qualcomm, echipat cu un modem 5G, primul de acest gen de pe un smartphone Sony şi alte componente de bază precum 8 GB RAM şi 256 GB stocare internă, cât şi un slot dual-SIM şi un slot microSD. Totul este alimentat de o baterie de 4.000 mAh.

Camerele foto, importante pentru Sony, sunt îmbunătăţite în primul rând la capitolul optică. Cei trei senzori foto de pe spate beneficiază de lentile Zeiss T* cu tratament anti-reflexii. Toate cele trei camere beneficiază de zenzori de 12 megapixeli. Avem o cameră principală cu obiectiv f/1.7, o cameră cu zoom f/2.4 şi o cameră ultra-wide f/2.2. Ultima cameră este de tip 3D TOF care va îmbunătăţi fotografiile cu zoom, spune Sony, în timp ce frontal avem un senzor de 8 megapixeli f/2.0

La capitolul software pentru cameră, Sony se laudă cu îmbunătăţiri similare cu cele ale camerelor mirrorless Sony Alpha, cu focalizare cu urmărire a ochilor pentru oameni şi animale, cât şi posibilitatea de a face fotografii în rafală cu urmărire a subiectului la 20 de cadre pe secundă.

Difuzoarele stereo sunt compatibile cu tehnologia Dolby Atmos, iar telefonul include chiar şi un jack pentru căşti. Ce nu oferă faţă de telefoanele moderne din ultima perioadă este un ecran cu refresh rate mai mare, însă Sony se laudă că beneficiază de o tehnologie care reduce efectul de motion blur la 60 Hz cu aceeaşi eficienţă pe care alţi producători o fac la 90 Hz.

Sony Xperia 1 II va fi lansat în primăvară în variante de culoare negru, alb şi mov. Nu este clar cât va costa, însă cu siguranţă nu va fi un telefon ieftin, având în vedere tehnologiile integrate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult