OPPO lansează primul clip în care apare telefonul cu cameră sub display

24.06.2019

OPPO a promis că va dezvălui săptămâna aceasta primul său telefon cu cameră foto sub display, modelul care a apărut într-un clip video şi în urmă cu câteva săptămâni pe Weibo. Compania va ţine un eveniment miercuri, 26 iunie, în cadrul Mobile World Congress din Shanghai, însă nu înainte de a ne arăta încă odată telefonul în toată splendoarea lui, într-un scurt clip de prezentare.

Faptul că telefonul fără gaură în display şi fără decupaj va fi arătat publicului la MWC Shanghai nu înseamnă că acesta va fi gata de lansare foarte curând. Cel mai probabil, abia anul viitor vom vedea dispozitive bazate pe această tehnologie pe piaţă, Xiaomi deja confirmând un dispozitiv concurent şi vorbind inclusiv despre tehnologia care permite camerei să poată capta lumina care trece prin display.

OPPO a ales să prezinte evoluţia design-ului smartphone-urilor sale, de la cele cu rame pronunţate deasupra şi sub display, la cele cu margini mai mici, la telefoane cu display-uri 18:9, la notch, apoi la notch-ul în formă de picătură de apă şi în final la telefonul fără decupaje. Acesta nu este nici pe departe primul telefon cu ecran complet. Modele precum Find X, sau Vivo NEX şi recentul OnePlus 7 Pro au oferit soluţii cu ecran complet, însă cu o cameră motorizată, care se ascunde. OPPO vrea să scape complet de componentele în mişcare.

Deşi este un moment foarte mult aşteptat de către mulţi utilizatori, faptul că producătorii vor începe să „ascundă” camera în spatele display-ului va veni şi cu anumite dezavantaje. În primul rând, camerele din primele generaţii vor oferi performanţă scăzută faţă de modelele tradiţionale. Motivul este faptul că va ajunge mai puţină lumină către senzor. Companiile de tehnologie au reuşit de-a lungul timpului să demonstreze că pot depăşi majoritatea obstacolelor puse de fizică, iar în timp va fi rezolvat şi acesta. Totuşi, nu ar trebui să ne aşteptăm la selfie-uri impecabile de la astfel de dispozitive.

Şi de fapt probabil că pe acest lucru se bazează şi producătorii. Cu siguranţă, modelele cu cameră vizibilă nu vor dispărea, iar cei pentru care selfie-urile sunt atât de importante vor putea în continuare să cumpere astfel de modele. Cei interesaţi mai mult de aspectul dispozitivului, dar şi de rezistenţa sa în timp vor putea alege unul cu cameră sub display, alegerea fiind simplă în special pentru cei care nu prea folosesc oricum camera frontală, sau pentru care aceasta este dedicată apelurilor video, care oricum oferă o calitate video scăzută, chiar şi pe cele mai performante dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult