Oppo demonstrează o nouă cameră foto pentru smartphone, capabilă să ofere zoom optic 10x

20.02.2019
Oppo demonstrează o nouă cameră foto pentru smartphone, capabilă să ofere zoom optic 10x

Camerele foto pentru telefoane mobile echipate cu zoom optic nu sunt chiar o noutate, această dotare apărând încă din anii de început ai pieţei smartphone. Diferenţa este că de data aceasta nu trebuie să alegem între avantajele funcţiei zoom fără pierderi de calitate şi compromisul unei carcase mai voluminoase.

 

Bazată pe tehnologii dezvoltate de compania israeliană Corephotonics, noua cameră foto include un sistem optic care evită constrângerile de spaţiu impuse de grosimea carcasei telefonului. Inovaţia constă în folosirea unei lentile tip prismă, de foarte bună calitate, pentru a direcţiona lumina la unghi de 90° spre grupul de lentile dispuse pe lungimea carcasei. Fără constrângeri de spaţiu, lentilele se pot deplasa pe o distanţă mai mare la activarea funcţiei zoom.

Demonstrat prima dată în anul 2017, sistemul a fost între timp îmbunătăţit, noua versiune promiţând zoom optic 10x fără pierderi de calitate a imaginii, din formatul unei carcase obişnuite pentru smartphone.

Totuşi, clipul demonstrativ publicat de Oppo pe pagina oficială de Twitter pare să contrazică afirmaţiile, imagina apropiată până la factor de zoom 10 având unele variaţii în privinţa tonalităţii de culoare. Totuşi, claritatea imaginii nu este deloc afectată, confirmând o implementare autentică pentru zoom optic.

Deşi mesajul nu confirmă şi numele dispozitivului care primeşte această tehnologie în premieră, Oppo a confirmat deja organizarea unui eveniment de presă în data de 23 februarie, chiar înainte de startul expoziţiei MWC 2013. Probabil că modelul Find X2, noul flagship Oppo, va fi primul smartphone din lume echipat cu o cameră foto capabilă să atingă zoom optic 10x.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult