iPhone SE2: cât va costa telefonul „ieftin” de la Apple

14.10.2019
iPhone SE2: cât va costa telefonul „ieftin” de la Apple

Ştim de ceva vreme că un nou iPhone „ieftin” va fi lansat. În timp ce perioada de lansare este încă sub semnul întrebării, cele mai multe zvonuri spun că iPhone SE2 ar putea debuta în primăvara anului viitor, cu un design inspirat de iPhone 8, cu hardware puternic, „împrumutat” de la noua generaţie iPhone 11. Conform Ming-Chi Kuo, un analist de business taiwanez care se bazează pe surse din rândul furnizorilor de componente Apple, acum ştim cam cât va costa noul iPhone SE2.

Kuo spune că în primăvară, Apple va lansa noul telefon iPhone SE2 (numele nu este confirmat încă) cu un design familiar. Acesta ar putea fi ultimul telefon bazat pe design-ul care a început cu iPhone 6 în 2014, însă va folosi multe dintre tehnologiile mai noi de pe iPhone-uri. Da, acesta va fi echipat cu un ecran de 4,7” cu ramă pronunţată deasupra şi sub acesta, însă va beneficia de procesorul Apple A13 Bionic.

Cel mai posibil, camerele de pe iPhone 8 vor fi păstrate, cu senzor de 12 megapixeli pe spate şi de 7 megapixeli pe partea din faţă. De asemenea, acesta ar putea fi ultimul telefon Apple echipat cu senzorul de amprentă Touch ID. Kuo spune că iPhone SE2 va înlocui în ofertă modelul iPhone 8 care este acum modelul de bază al companiei, păstrând preţul de pornire al acestuia, însă oferind hardware mai puternic în schimb.

Astfel, un iPhone SE2 ar putea porni de la 399 dolari, spune Kuo, cu opţiuni de stocare de 64 şi 128 GB. Telefonul ar putea primi şi 3 GB RAM faţă de cei 2 GB de pe iPhone 8 şi va fi livrat fără 3D Touch, asemeni modelelor iPhone 11. Când vine vorba despre opţiuni de culoare, telefonul va fi disponibil în variante Space Grey, Silver şi (Product)RED.

În comparaţie cu alte modele cu Android la acelaşi preţ, iPhone SE2 va oferi un procesor puternic, rezistenţă la apă şi încărcare wireless, ceva ce mulţi producători păstrează doar pentru modelele superioare. Dezavantajele vor fi design-ul învechit şi ecranul mic.

Kuo spune că acest model va ajuta la creşterea vânzărilor Apple în anul următor, plănuind producerea unei cantităţi între 2 şi 4 milioane de unităţi pe lună, pentru un total de 30-40 milioane de unităţi vândute pentru acest model. Utilizatorii vizaţi de iPhone SE2 vor fi cei care fac upgrade de la un SE din prima generaţie, cei care nu doresc să dea 700 sau 1.000 de dolari pe un model iPhone 11 şi cei care doresc să testeze pentru prima dată ecosistemul Apple şi sistemul de operare iOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult