Încă o bancă din România este acum pe Apple Pay. Poţi folosi inclusiv cardul de cumpărături pe telefon sau ceas

15.10.2019
Încă o bancă din România este acum pe Apple Pay. Poţi folosi inclusiv cardul de cumpărături pe telefon sau ceas

Apple Pay a fost lansat oficial în România în urmă cu câteva luni alături de mai multe bănci, iar acum încă o bancă se alătură acestui sistem de plăţi pentru dispozitivele Apple. Raiffeisen a lansat astăzi compatibilitatea cu serviciul de pe iPhone şi Apple Watch, publicând pe site-ul său toate informaţiile necesare clienţilor pentru a înrola cardurile de debit şi credit în portofelul virtual de pe dispozitivele Apple.

Se pare că toate cardurile emise de Raiffeisen pot acum fi înregistrate în Apple Pay, procesul fiind similar cu cel al altor bănci. Este necesară introducerea datelor de pe card în aplicaţia Wallet de pe iPhone şi verificarea acestui proces folosind un cod primit prin SMS pe numărul de telefon ataşat cardului la bancă. Pentru a adăuga un card în portofelul de pe Apple Watch, este necesară repetarea acestui proces, cu tot cu verificare.

Plata prin Apple Pay nu necesită verificare prin intermediul unei parole PIN, întrucât fiecare tranzacţie în parte este securizată folosind fie Touch ID pe modelele până la iPhone 8, fie prin Face ID pe modelele iPhone X, XS, XR şi 11. De altfel, plăţile prin intermediul Apple Watch nu necesită nici amprentă, nici Face ID, întrucât plăţile sunt posibile doar atunci când ceasul este la mâna utilizatorului şi deblocat folosind un cod PIN.

Raiffeisen spune în documentul de întrebări frecvente că pot fi realizate inclusiv plăţi în rate prin intermediul cardului de cumpărături, în timp ce utilizarea Apple Pay este posibilă la orice tip de POS din lume, atât timp cât are funcţionalitate contactless. Ce nu poate fi realizat cu Apple Pay este retragerea de numerar de la bancomate, întrucât aparatele Reiffeisen nu sunt încă echipate cu hardware-ul necesar.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult