Huawei P30 şi P30 Pro primesc Android 10 şi în Europa. Poţi descărca update-ul chiar acum

15.11.2019
Huawei P30 şi P30 Pro primesc Android 10 şi în Europa. Poţi descărca update-ul chiar acum

Utilizatorii din China de dispozitive Huawei au început să primească update-ul la EMUI 10, bazat pe Android 10 pe modelele P30 şi P30 Pro de câteva zile, iar acum compania a început să ofere acest update şi pe dispozitivele din Europa. Se pare că Huawei se ţine de programul de lansare pe care l-a dezvăluit în urmă în ultimele câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că şi cei care folosesc alte dispozitive high-end din ultimele câteva generaţii vor primi pachetul de actualizare foarte curând.

Cei care deţin un dispozitiv Huawei P30 sau P30 Pro vor începe să primească notificare că este disponibil un nou update la EMUI 10 (versiunea 10.0.0.168). Cei care încă nu au primit nu trebuie să se îngrijoreze, însă. Update-urile de Android sunt lansate în general în mai multe valuri, urmând ca pachetul de instalare să fie disponibil pentru toţi utilizatorii în următoarele câteva zile sau săptămâni, în funcţie de cât de aglomerate sunt serverele.

Utilizatorii mai nerăbdători pot însă să forţeze update-ul verificând manual dacă acesta este disponibil, chiar dacă nu au primit încă notificarea. Acest lucru se poate face din meniul Settings > System > Software update > Check for Updates sau din aplicaţia HiCare > Update > Check for updates. Metoda de faţă nu garantează însă că Huawei va oferi imediat update-ul pe dispozitivul respectiv.

EMUI 10 modifică elemente de interfaţă, aceasta fiind acum orientată mai bine către utilizarea cu o singură mână a dispozitivelor, cu pictograme mai mari, similară cu One UI, însă nu renunţă complet la aspectul similar cu iOS din trecut.

Se pare că există şi câteva limitări ale EMUI 10, care sunt strâns legate mai degrabă de incompatibilitatea anumitor aplicaţii şi servicii cu Android 10. Sunt menţionate clar aplicaţiile bancare. Se pare că anumite bănci încă nu şi-au actualizat aplicaţiile pentru a fi compatibile cu noua versiune a sistemului de operare, deci pentru cei care sunt dependenţi de plăţi cu telefonul prin aplicaţia proprietară a băncii, ar fi de preferat să mai aştepte înainte să aplice update-ul, sau să se asigure dinainte că respectiva aplicaţie rulează pe Android 10.

Update-ul este unul destul de mare, în comparaţie cu alte update-uri, necesitând un download de 4,47 GB. Astfel, este recomandată descărcarea acestuia atunci când este disponibilă o conexiune de internet Wi-Fi de viteză mare, pentru a nu afecta traficul de date telecom, care ar putea fi limitat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult