Huawei Mate Xs ar putea fi un telefon pliabil puţin mai ieftin decât originalul Mate X

16.01.2020
Huawei Mate Xs ar putea fi un telefon pliabil puţin mai ieftin decât originalul Mate X

Lansat şi apoi relansat, doar pentru pieţele asiatice şi cu un preţ exorbitant, Huawei Mate X va avea un succesor îmbunătăţit la partea de hardware, nu mai târziu de primăvara acestui an.

Botezat Mate Xs, noul telefon pliabil ar urma să primească cel mai nou chipset dezvoltat de Huawei – Kirin 990, la pachet cu conectivitate 5G. Totodată, procesul de fabricaţie mai eficient deschide calea pentru noi creşteri de performanţă, obţinute prin supratactarea procesorului bazat pe nuclee Cortex A76 şi A55 la frecvenţe de 2.86GHz, respectiv 1.95GHz. Potrivit Huawei, Kirin 990 introduce şi un nucleu (NPU) mai rapid pentru accelerarea algoritmilor de procesare neurală.

La exterior, putem aştepta va versiunea Xs să aibă şi o construcţie mai robustă, optimizată de inginerii Huawei pe baza experienţelor avute cu originalul Mate X. Dar cea mai îmbucurătoare veste este că Mate Xs va fi, probabil, mai ieftin decât modelul de debut, Huawei îmbunătăţind mai multe aspecte ţinând de producerea ecranului şi asamblarea produsului finit, costurile reduse de fabricaţie transmiţându-se şi către consumatori.

Din puţinele informaţii concrete circulate până acum, aflăm că noul Huawei Mate Xs primeşte un design îmbunătăţit pentru balama şi în ansamblu, un ecran mai durabil, ceea ce probabil se traduce în vizite mai rare la centrul de service. Potrivit dezvăluirilor făcute din surse aflate în lanţul de parteneri Huawei, Mate Xs va avea o construcţie mult mai stabilă şi cu mai puţine riscuri în cazul plierii repetate a ecranului, păstrând însă neschimbate proporţiile carcasei şi dimensiunea ecranului.

În paralel, Huawei pregăteşte cel puţin încă un smartphone cu ecran pliabil, care ar trebui să fie gata de lansare în a doua jumătate a acestui an. Rămâne de văzut dacă producătorul chinez va urma în continuare conceptul de design folosit cu seria Mate X, sau va încerca să reinterpreteze designul tip clapetă, folosit cu Samsung Galaxy Z Flip sau Motorola Razr.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult