Honor V30 Pro: a doua cea mai bună cameră de pe telefoane din lume în 2020. Foarte apropiată de performanţa Mate 30 Pro

17.01.2020
Honor V30 Pro: a doua cea mai bună cameră de pe telefoane din lume în 2020. Foarte apropiată de performanţa Mate 30 Pro

Seria de smartphone-uri Honor pare să fie „lovită” mai tare decât cea de la Huawei pe piaţa din vest din cauza sancţiunilor SUA, însă în China, aceasta pare să fie mai puternică decât până acum. Proaspăt lansatul model Honor V30 Pro a fost testat recent de către DxOMark, iar rezultatele oferite de acesta sunt cel puţin impresionante. Se pare că flagship-ul „de buget” de la Honor nu este doar un telefon foarte performant, dar are şi una dintre cele mai bune camere de pe smartphone-uri, fiind întrecută doar de Mate 30 Pro de la Huawei.

Cum era de aşteptat, modelul Honor V30 Pro foloseşte hardware pe car Huawei l-a oferit deja şi pe alte smartphone-uri. Nu ne-am aşteptat însă ca Huawei să ofere aceeaşi cameră de 40 de megapixeli pe care o oferă pe flagship-urile sale din 2019 pe flagship-ul Honor. Brandul secundar primea de obicei hardware vechi de un an pe smartphone-urile de top, dar care reprezentau valoare bună în segmentul de preţ vizat.

De data aceasta, Honor V30 Pro foloseşte un senzor de 40 megapixeli cu dimensiune de 1/1,7”, la fel ca modelele de top de la Huawei, cu un obiectu f/1.6, la fel ca Mate 30 Pro. Acesta integrează şi o cameră de 12 megapixeli ultra-wide f/2.2 şi un senzor de 8 megapixeli f/2.4 pentru zoom 3x. Scorul final oferit de către DxOMark este de 122 puncte, acesta fiind agregat din scorul foto de 133 puncte şi scorul video de 100 puncte.

Astfel, Honor V30 Pro este cu doar un punct la fiecare capitol în urma lui Mate 30 Pro 5G, telefonul cu cea mai performantă cameră în acest moment. Imediat sub el se regăsesc modelele Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition şi Huawei Mate 30 Pro fără 5G. În cazul Mate 30 Pro, scorul nu mai este de actualitate, întrucât acesta are cameră identică cu modelul 5G. Diferenţa constă în software-ul care a fost livrat pe cele două modele din fabrică. Cu noile actualizări, ambele ar trebui să ofere rezultate similare, dacă nu identice.

V30 Pro de la Honor a fost testat cu un software nefinalizat, care încă nu este disponibil clienţilor. Totuşi, din această cauză ar putea să apară şi problemele legate de focalizare. Un alt aspect ciudat pe care cei dela DxOMark îl notează este faptul că V30 Pro nu poate filma în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă, în timp ce Mate 30 Pro, echipat cu o cameră similară şi acelaşi procesor, Kirin 990, poate face asta.

Astfel, primele patru poziţii în topul DxOMark sunt acum ocupate de telefoane chinezeşti (Huawei Mate 30 Pro 5G, Honro V30 Pro, Huawei Mate 30 Pro şi Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition). Abia următorul pe listă, pe locul 5, este iPhone 11 Pro Max, care este la rândul lui urmat de două modele Samsung, Galaxy Note10+ 5G şi Galaxy Note10+, toate trei atingând un scor egal de 117 puncte. Huawei P30 Pro, lansat anul trecut în primăvară este astfel poziţionat pe o treaptă mai jos, cu 116 puncte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult