Google Pixel 4 XL a fost surprins în clipuri video de YouTuberi din Asia. Detalii despre ecran, culori şi performanţă

12.09.2019
Google Pixel 4 XL a fost surprins în clipuri video de YouTuberi din Asia. Detalii despre ecran, culori şi performanţă

Toate discuţiile despre smartphone-uri de săptămâna aceasta sunt centrate în jurul modelelor iPhone 11, însă în câteva săptămâni, Google urmează să anunţe noua generaţie de smartphone-uri Pixel 4. Din păcate însă, vor rămâne foarte puţine surprize pentru companie să dezvăluie în luna octombrie, întrucât telefoanele au ajuns deja în mâinile câtorva YouTuberi din Asia. Există deja clipuri video care prezintă design-ul complet, funcţiile noi şi chiar compară performanţa foto cu cea a modelului Pixel 3 de anul trecut.

Doi YouTuberi din Asia, AnhEm TV din Vietnam şi Rabbit TV din Tailanda, au reuşit să pună mâna pe unităţi originale de Pixel 4 XL. Întrucât lansarea telefonului este aşteptată cândva la jumătatea lunii viitoare, este posibil ca dispozitivele să fi intrat deja în producţie finală, iar sursa dispozitivelor să fie chiar angajaţii fabricilor din Vietnam, care asamblează aceste terminale.

Specificaţiile hardware ale modelelor Pixel 4 erau cunoscute în mare parte, însă noile clipuri confirmă prezenţa unui chipset Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM şi prezenţa unui display SmoothDisplay de 90 Hz, ceva ce până în prezent doar telefoanele de gaming şi OnePlus 7 Pro ofereau.

Apoi avem confirmarea noilor culori de carcasă. Modelul cu spate de culoare albă va fi decorat cu accente negre, realizând un format de telefon „panda” cu design în două culori. Google va livra şi un model negru, cât şi o variantă cu spate portocaliu. Se pare că sticla de pe spatele telefoanelor albe şi portocalii va fi texturată, nu strălucitoare, cum părea în imaginile leak-uite până acum. Modelul negru este realizat din sticlă obişnuită, care reflectă lumina şi se umple rapid de amprente.

Pe partea din faţă, Google a implementat un nou sistem de autentificare biometrică, similar cu Face ID de la Apple. Înrolarea feţei în sistem este similară cu cea de la Apple, fiind necesară rotirea capului în faţa telefonului. Acest sistem este şi motivul pentru care telefonul are o formă foarte ciudată. Spre diferenţă de Apple şi Huawei care au ales un notch pentru sistemul de recunoaştere facială, Google a preferat să ofere un ecran complet, cu un spaţiu negru mai mare decât ne-am obişnuit în partea de sus.

După notch-ul în formă de cadă de pe Pixel 3 XL, care era greu de justificat, Google pare să prefere un design mai conservator, care aduce cumva aminte de Google Pixel 2, lansat în urmă cu doi ani. Totuşi, telefoanele sunt acum asimetrice, spaţiul de sub display fiind semificativ mai mic.

Lansarea Google Pixel 4 este aşteptată pe data de 15 octombrie. Google nu a anunţat în mod oficial evenimentul de lansare, însă invitaţiile pentru presă sunt aşteptate pe la începutul lunii viitoare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult