Cât costă reparaţia ecranului pliabil de pe Galaxy Fold? Mai mult decât reparaţia a două ecrane de Note10+

09.10.2019
Cât costă reparaţia ecranului pliabil de pe Galaxy Fold? Mai mult decât reparaţia a două ecrane de Note10+

Samsung Galaxy Fold este probabil cel mai fragil telefon de pe piaţă în acest moment, ecranul său pliabil fiind cu uşurinţă deteriorat, chiar şi în utilizare normală. Totuşi, Samsung promite tuturor celor care cumpără telefonul înainte de sfârşitul anului, un an de asigurare pentru ecran, care permite o înlocuire la preţul promoţional de 150 de dolari. Întrucât sunt şanse mari ca cei care vor cumpăra să ajungă şi o a doua oară la service pentru înlocuirea acestui ecran, Samsung a anunţat în sfârşit şi preţul oficial pentru înlocuirea ecranului. Aceasta este cea mai scumpă operaţiune de acest fel de pe piaţă.

Apple a fost întotdeauna în lumina reflectoarelor atunci când vine vorba despre costuri de reparaţii în service-urile oficiale, companie cerând în continuare mai mult decât jumătate din valoarea unui iPhone pentru înlocuirea carcasei de pe spate. La capitolul ecrane însă, Samsung şi Apple încep să se apropie ca valoare, iar noul display de pe Galaxy Fold chiar întrece de aproape două ori cel mai scump ecran de iPhone.

Compania sud coreeană a anunţat în mod oficial preţul de reparaţie pentru Galaxy Fold în afara garanţiei pentru ecran. Se pare că sticla de pe spatele dispozitivului va fi relativ ieftină, la 99 dolari, acelaşi preţ pe care Samsung îl cere şi pentru modelele Note10 şi S10. În comparaţie, Apple cere 600 dolari pentru sticla (cu tot cu carcasa din oţel) de pe iPhone 11 Pro Max şi XS Max, în comparaţie.

Ecranul frontal, cel mic, este de asemenea destul de ieftin, la 139 dolari, comparabil cu cel al unui iPhone 7 sau 8, care costă 149 dolari. Având în vedere că dimensiunile sunt similare, este de înţeles. Cel Samsung foloseşte însă OLED, iar cel Apple este un LCD produs de LG.

În cele din urmă, reparaţia ecranului pliabil al unui Galaxy Fold va costa 600 dolari. În comparaţie cu Galaxy Note10+ al cărui display costă 279 dolari în service-ul Samsung şi 329 dolari pentru ecranul de pe iPhone 11 Pro Max, avem de a face cu un preţ extrem de mare. Desigur, disponibilitate ecranelor OLED pliabile este în continuare mică, deci costurile de producţie rămân mari. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care Galaxy Fold costă 2.000 de dolari, în timp ce modelul Note10+ şi iPhone 11 Pro Max costă „doar” 1.100 dolari în variantele de bază.

Având în vedere că Galaxy Fold încă nu se vinde oficial în România şi că oferta de reparaţii la un preţ mai mic este limitată doar pentru unităţile vândute înainte de 31 decembrie, probabil că nu este o idee prea bună să cumpăraţi un astfe de telefon din altă ţară. Service-ul local Samsung nu va putea să ofere reparaţii pentru Fold înainte de lansarea oficială locală, în timp ce costul de reparaţie într-un service autorizat din străinătate va fi foarte mare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult