ASUS MyPal A639

24.11.2006
ASUS MyPal A639

Gama PDA-urilor MyPal de la ASUS primeşte o nouă extensie cu produse axate în special pe tehnologia GPS. Vârful acestei noi familii este MyPal A639, un adevarat partener de drum dotat cu capacităţi avansate de comunicaţie wireless, aş putea spune un PDA complet. Îmi veţi spune că îi lipseşte modulul GSM, dar să fim serioşi, cine se respectă nu se încurcă cu un telefon de asemenea dimensiuni când tendinţa de miniaturizare domină acest segment. Cu siguranţă îşi va găsi locul pe bordul unei maşini luxoase, dar nu numai, în această privinţă nefiind tradat de aspectul său “business like” compus din gri şi negru cu mici inserţii metalice.

Un mic mamut

Pe o piaţă în care media cantităţii de memorie inclusă în PDA-uri nu depăşeşte 256 MB, ASUS oferă un total de 1 GB pe care pot fi stocate diferite informaţii, de la hărţi GPS la secvenţe video sau e-mail-uri. Şi dacă credeţi că nu este îndeajuns, aceasta se poate mări cu carduri de memorii externe SD / SDIO / MMC putând astfel păstra şi un număr considerabil de melodii MP3. Ca orice PDA care se respectă dispune de avansate capacităţi multimedia.ASUS MyPal A639

Are în spate suportul unui sistem de operare de ultimă generaţie, Microsoft Windows Mobile 5.0. Că tot am ajuns la capitolul software, enumerăm aici prezenţa aplicaţiilor office în variantă Mobile: Word, Excel, PowerPoint şi Outlook. Adresat în special celor care nu fac rabat de la facilităţi în favoarea unui preţ redus, A639 înlocuieşte cu succes un desktop, fiind de asemenea dotat cu capacităţi avansate de PIM (personal information manager / agendă). Enumer aici funcţiile Contacts, Calendar, Tasks, Notes, precum şi aplicaţia de înregistrare de voce. Era să uit de Internet Explore, tot în versiunea Mobile, aşa, pentru momentele de plictiseală dintr-un aeroport dotat cu hot spot.

Platforma hardware are în centru un procesor Intel Xscale tactat la 416 MHz, unul dintre cele mai performante de pe piaţă, dar care păstrează consumul de energie electrică la un nivel scăzut. Probabil că cel mai mare consumator al lui A639 este ecranul LCD care însă cu a sa diagonală de 3,5” se face văzut şi de la distanţă. Capacităţile audio sunt puse în evidenţă de un microfon, un difuzor şi un jack stereo de 3.5 mm pentru conectarea la căşti sau de ce nu la o staţie de amplificare. Vedeţi, cantitatea de memorie generoasă poate fi utilă şi în cazul unei petreceri, A639 înlocuind cu succes un sistem mult mai voluminos fie el desktop sau notebook

A fi sau nu cu adevărat portabil?

La capitolul conectivitate pot spune că excelează din nou. Suportă Bluetooth până la ultima versiune 2.0, conectare la o reţea fără fir în standardele cele mai des utilizate 802.11b sau g, iar sincronizarea cu calculatorul şi transferul de fişiere între acestea se face pe portul USB fie el 1.1 sau 2.0.

Modulul GPS dispune de o antenă exterioră care poate fi poziţionată în mai multe direcţii astfel încât să fie orientată pe plan orizontal tot timpul, aşa cum ASUS recomandă pentru a capta semnal de calitate de la sateliţi.

De alimentarea sistemului se ocupă un acumulator de 1300 mAh, suficent aş putea spune dacă mă gândesc că pe piaţă există notebook-uri cu baterii de 2000 mAh.

Tabel specificatii

Un astfel de echipament cu siguranţă nu va fi ieftin la momentul lansării în România, dar nivelul ridicat al dotărilor îşi pune amprenta asupra acestui aspect. Marele atu al lui A639 îl reprezintă memoria de 1 GB încorporată, care la toate PDA-urile nu poate fi modificată ca cea a unui notebook sau desktop, ci doar extinsă cu carduri externe. Aşadar, aveţi în vedere acest aspect.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News