Apple ar putea vinde peste 80 de milioane de iPhone-uri 5G în 2020. Unele modele ar putea fi livrate fără noua tehnologie

14.01.2020
Apple ar putea vinde peste 80 de milioane de iPhone-uri 5G în 2020. Unele modele ar putea fi livrate fără noua tehnologie

2020 este anul în care tehnologia 5G va intra în „mainstream”, odată cu lansările de dispozitive „obişnuite” echipate cu astfel de capabilităţi. Chiar dacă infrastructura nu este încă pregătită, nici în România şi nici la nivel global, tehnologia 5G nu va mai aştepta încă un an. Astfel, inclusiv Apple, care până acum nu a oferit un smartphone 5G nici într-o ediţie limitată, ar putea oferi anul acesta nu mai puţin de 5 dispozitive compatibile cu reţelele de generaţie nouă. Conform analistului Ming-Chi Kuo, compania americană se aşteaptă să vândă cel puţin la fel de multe dispozitive 5G în 2020, precum iPhone-uri 11 în 2019.

Vânzările de iPhone 11 au fost chiar puţin şi peste aşteptările celor de la Apple, compania comandând unităţi în plus pentru modelul de bază şi limitând puţin livrările de iPhone 11 Pro şi Pro Max, în urma cererii din piaţă. Astfel, sunt estimate în jur de 80 de milioane de unităţi vândute în 2019 din noua serie, o performanţă atinsă în doar trei luni şi un pic.

Pentru anul 2020, Ming-Chi Kuo, analist de afaceri care oferă întotdeauna rapoarte despre Apple (care de cele mai multe ori se dovedesc a fi adevărate), spune că Apple se aşteaptă la vânzări între 80 şi 85 de milioane de dispozitive cu antene şi modem-uri 5G integrate. Se pare însă că nu toate iPhone-urile din 2020 vor fi „egale”. În timp ce unele dispozitive vor fi echipate cu antene 5G  de tip mmWave şi Sub-6GHz, altele vor fi livrate doar cu antene sub-6GHz, în timp ce altele vor fi livrate fără 5G.

Modelele de bază, cele mai ieftine din gamă, vor fi livrate fără antene mmWave. Astfel, aceste modele se pot conecta la reţele 5G de tip Sub-6GHz, cu acoperire mai mare, dar viteze de transfer mai mici. Apoi, modelele de top vor include ambele tehnologii. În cele din urmă, în ţările în care nu există acoperire 5G prea mare şi nici planuri de dezvoltare serioase, noile iPhone 12 ar putea fi livrate fără 5G. Această decizie ar fi luată, spune Kuo, pentru a scădea costurile de producţie. Nu este însă clar dacă un cost de producţie mai mic pentru un dispozitiv 4G faţă de unul 5G înseamnă şi un preţ mai mic la raft.

Regiunile care vor primi telefoanele echipate cu ambele tipuri de antene vor fi SUA, Canada, Marea Britanie, Japonia şi Coreea de Sud. Apoi, în funcţie de operator şi tehnologiile pe care acesta le oferă, telefoanele ar putea funcţiona pe mmWave sau pe sub-6GHz, sau folosind ambele tehnologii.

Seria iPhone 12 este aşteptată în luna septembrie, cu o gamă nouă de dispozitive. Acestea ar trebui să adopte un design nou, cu margini drepte şi ecrane de dimensiuni diferite faţă de anii precedenţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult