iPad Mini 5 a fost testat pentru rezistenţă. Poate supravieţui unei îndoituri extreme [VIDEO]

05.04.2019
iPad Mini 5 a fost testat pentru rezistenţă. Poate supravieţui unei îndoituri extreme [VIDEO]

iPad Pro s-a dovedit a fi o tabletă extrem de puternică, cu hardware integrat într-un corp foarte fragil, construcţia sa subţire şi deciziile luate de către echipa de ingineri Apple făcând-o extrem de vulnerabilă la îndoituri. Acest lucru venea în contextul în care tabletele iPad din trecut erau considerate foarte rezistente, însă nu ştiam exact cât de rezistente erau, întrucât acestea nu au fost în trecut testate pe canalul JerryRigEverything. Odată cu lansarea iPad Mini 5 într-un corp familiar, acum avem şi dovada că tabletele iPad din generaţiile precedente erau semnificativ mai durabile.

În cazul tabletelor, construcţia rezistentă la îndoituri este mult mai importantă, întrucât acestea sunt dispozitive pe care nu le porţi în buzunar, ci într-o geantă sau ghiozdan, care poate să fie lovită la transport în diverse situaţii. Astfel, un dispozitiv mai robust poate să evite reparaţiile scumpe care pot apărea în timp.

iPad Mini 5 este o tabletă foarte familiară din punct de vedere al design-ului. În ciuda faptului că a primit hardware actualizat şi un ecran mai performant, aceasta foloseşte acelaşi design pe care l-am întâlnit încă de la prima generaţie de iPad Mini, o tabletă densă, realizată complet din aluminiu. Desigur, cu puţin mai mult efort, aceasta poate fi îndită, însă atât sticla de pe display, cât şi componentele interne încă funcţionează, iar cu puţin efort, aceasta ar putea fi adus înapoi la starea originală.

Testul de pe JerryRigEverything dezvăluie şi alte câteva avantaje pe care iPad Mini 5 (şi noul iPad Air) le-ar putea avea peste iPad Pro-urile recente. Pe lângă construcţie, acestea beneficiază de buton fizic „home” cu Touch ID şi jack-uri pentru căşti. Desigur există şi dezavantaje, iPad Pro fiind prima tabletă Apple echipată cu un port USB-C, faţă de „bătrânul” Lightning pe care îl întâlnim pe restul dispozitivelor echipate cu iOS.

Evident, la nivel de putere de procesare, noile tablete iPad Mini 5 şi iPad Air 3 sunt cam la fel de puternice precum un iPhone XR, cu 3 GB memorie RAM şi chipset A12 Bionic, care pot oferi cam jumătate din performanţa tabletelor iPad Air care beneficiază de chipset A12X Bionic şi 4 sau 6 GB memorie RAM, în funcţie de configuraţie.

iPad Mini 5 pare să fie şi primul dispozitiv care s-a îndoit atât de mult fără ca sticla de pe ecran să fie afectată, în ciuda faptului că aceasta s-a dezlipit de carcasă. Apple demonstrează astfel că încă poate să realizeze tablete rezistente şi că iPad Pro este mai degrabă excepţia, accentul pus pe design-ul subţire fiind poate exagerat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult