Apple produce o nouă versiune iPad 2, cu autonomie îmbunătăţită

04.05.2012
Apple produce o nouă versiune iPad 2, cu autonomie îmbunătăţită

Tableta iPad 2 tocmai a primit un suflu de prospeţime, Apple decizând să înlocuiască procesorul A5, creat folosind procesul de fabricaţie pe 45 nm, cu o versiune mai eficientă, fabricată cu litografie pe 32 nm.

Apple iPad 2

Deşi nu aduce nimic în plus la capitolul performanţă şi facilităţi, noul iPad 2 (identificat după numele de model iPad 2,4) este mai rece şi consumă mai puţină energie, fapt ce se traduce în mai multe ore de mobilitate cu o singură încărcare a acumulatorului.

Apple iPad 2 - autonomie la navigare web

Problema este că Apple a decis să nu promoveze în mod diferit noua versiune iPad 2, astfel că utilizatorilor le este practic imposibil să deosebească cele două versiuni ale tabletei. În lipsa oricăror semne distinctive pe ambalaj sau dispozitivul în sine, utilizatorii pot afla ce versiune iPad 2 au achiziţionat doar pornind tableta şi căutând numele de model menţionat în sistemul de operare.

Apple iPad 2 - autonomie în jocuri

Conform testelor desfăşurate de AnandTech, tableta iPad 2 cu procesor A5 pe 32 nm se bucură de o autonomie îmbunătăţită în medie cu 16 %.

Apple iPad 2 - autonomie video

După tableta iPad 2, următorul produs Apple care beneficiază de avantajele unui procesor mai eficient ar putea fi chiar succesorul lui iPhone 4S, botezat the new iPhone, după exemplul ultimei tablete din gama iPad. Echipat cu un chipset mai eficient, noul iPhone şi-ar putea folosi rezerva de energie pentru alimentarea altor subansamble, cum ar fi un ecran cu rezoluţie înaltă, în stilul celui folosit pe tabletele din a treia generaţie iPad.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult