Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video

26.03.2020
Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video

Fostul CEO Microsoft, Bill Gates şi gigantul tehnologic japonez Softbank au anunţat finanţarea cu 1 miliard de dolari a unei companii de satelit care intenţionează să plaseze pe orbita Pământului o reţea de sateliţi cu acoperire globală, al cărei rol este de a permite supravegherea video în timp real şi nefiltrată oricărei regiuni a planetei noastre. Compania de satelit cu sediul în Washington beneficiază şi de susţinerea gigantului aerospaţial Airbus.

EarthNow intenţionează să folosească nu mai puţin de 500 de sateliţi pentru a obţine simultan acoperire video live a oricărei regiuni de pe glob, cu doar o secundă de întârziere.

Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat: „Obiectivul nostru este simplu; vrem să vă conectăm vizual cu Pământul în timp real.”

Hannigan a declarat pentru publicaţia Wall Street Journal că preţul proiectului se poate ridica la 1 miliard de dolari, prima etapă de finanţare acoperind deja etapa de planificare a proiectului.

Softbank a investit foarte mult în companii spaţiale şi de satelit, pe listă intrând şi start-up-ul OneWeb, care a primit tot 1 miliard de dolari pentru crearea unei reţele de sateliţi dedicaţi furnizării de internet wireless cu acoperire globală.

Serviciile companiei EarthNow vor fi oferite atât clienţilor guvernamentali şi comerciali, înlesnind activităţi precum urmărirea pescuitului ilegal, vizionarea sistemelor meteorologice sau urmărirea migraţiilor naturale. EarthNow a spus şi că va pune la dispoziţia publicului o aplicaţie pentru smartphone, care să permită vizualizarea în timp real a oricărei regiuni a planetei.

„Credem că abilitatea de a vedea şi de a înţelege Pământul în direct şi nefiltrat ne va ajuta pe toţi să apreciem mai bine şi, în final, să ne îngrijim de singura noastră casă”, a spus Hannigan.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult