Microsoft va lansa sistemul antivirus proprietar Defender pe iOS şi Android

21.02.2020
Microsoft va lansa sistemul antivirus proprietar Defender pe iOS şi Android

Sistemul de securitate şi antivirus integrat în sistemul de operare Windows, Defender, va fi lansat în curând şi pe sistemele de operare mobile Android şi iOS. Microsoft a dezvăluit aceste planuri de curând, iar software-ul va putea fi folosit în special de către companii pentru a-şi feri angajaţii de atacuri de tip malware şi phishing. Aceasta nu este prima dată când Defender este disponibil pe o altă platformă decât Windows, Defender Advanced Threat Protection fiind deja lansat pe macOS.

Conform anunţului, Defender Advanced Threat Protection (ATP) va servi drept un strat în plus de protecţie pentru utilizatorii de mobile şi va servi drept protecţie preventivă pentru atacuri, va putea detecta intruziunile şi va oferi unelte automatizate pentru investigaţii şi răspuns pentru posibile vulnerabilităţi.

Conform Rob Lefferts de la Microsoft, Defender ATP va fi folosit pentru atacuri din exteriorul platformelor iOS şi Android, întrucât acestea sunt deja platforme destul de sigure atunci când vine vorba despre instalarea de malware:

„Sunt platforme destul de sigure, dar „destul de sigur” nu este acelaşi lucru cu sigur. Malware nu se intâmplă de obicei pe aceste platforme”, a declarat Lefferts.

Singurele metode prin care poţi instala malware pe Android, de exemplu, este să aprobi instalarea de aplicaţii din surse neoficiale, din afara Google Play Store. Defender va putea detecta astfel de atacuri şi le va bloca. De asemenea, va putea detecta pagini de phishing, care doresc să „fure” datele personale ale utilizatorilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult