Microsoft aduce meniul de apelare Android pe PC-urile cu sistem Windows 10

09.10.2019
Microsoft aduce meniul de apelare Android pe PC-urile cu sistem Windows 10

În curând, vom putea accesa agenta şi meniul de apelare Android direct de pe PC, răspunzând la apeluri fără să mai scoatem telefonul din buzunar.

Funcţionalitatea nou adăugată în aplicaţia Your Phone ar putea fi deosebit de utilă celor care petrec mult timp în faţa PC-ului, echipat în prealabil cu microfon sau cască bluetooth potrivită pentru apeluri de voce.

Inclusă deja cu ultima versiune Windows 10 Preview (build 18362.356), aplicaţia necesită folosirea unui PC echipat cu conexiune bluetooth pentru oferi întreaga funcţionalitate:

  • Opţiune de a răspunde de pe PC la apelurile primite pe telefonul mobil
  • Iniţiere apeluri din faţa PC-ului, folosind meniul de apelare sau lista de contacte sincronizată cu cea a telefonului mobil
  • Posibilitate de redirecţionare către căsuţa vocală a apelurilor nedorite, sau respingere urmată de trimiterea unui mesaj text predefinit (ex. Nu pot răspunde acum)
  • Accesare de pe PC a listei cu apeluri recente, cu posibilitatea preluării numărului de telefon în meniul de apelare
  • Posibilitatea de a transfera apelurile între PC şi telefon, fără întreruperea conversaţiei

În afară de ultima versiune Windows 10 instalată pe PC, este necesar şi ca telefonul mobil să ruleze minim versiunea Android 7 Nougat, împreună cu aplicaţia Your Phone Companion instalată gratuit din magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult