Google Chrome primeşte noi butoane pentru redare media

20.12.2019
Google Chrome primeşte noi butoane pentru redare media

Google Chrome arata deja care sunt tab-urile în care sunt redate clipuri media cu sunet, dar nu oferea şi o modalitate facilă pentru controlarea acestora, utilizatorii având la dispoziţie doar opţiunea Mute afişată la click-dreapta pe tab-ul respectiv. Însă de acum, vom avea la dispoziţie şi butoane de redare dedicate, accesibile din dreapta barei de adrese.

Apărută mai întâi în versiunea Chrome Canary, noua funcţionalitate a fost adăugată deja în versiunea stabilă Google Chrome şi poate fi pornită tastând about:flags în bara de adrese, urmată de bifarea pe Enabled a opţiunii Global Media Controls.

După repornirea browserului, vei vedea un nou buton de redare în bara de instrumente de lângă extensii. Acesta apare doar atunci când într-unul dintre tab-uri este redat conţinut media şi se activează cu un singur click, expunând un panou cu butoane pentru redare, afişat împreună cu titlul paginii şi imaginea de copertă a clipului respectiv.

Deşi este îmbunătăţire minoră, panoul de redare media va fi cu siguranţă apreciat de utilizatorii care obişnuiesc să asculte muzică prin intermediul Google Chrome, tab-urile cu muzică deschise în fundal fiind deodată mult mai uşor de controlat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult