Utilizatorii de Facebook vor putea să descarce clipuri video în aplicaţia de mobil

Utilizatorii de Facebook vor putea să descarce clipuri video în aplicaţia de mobil

Cei cu abonamente de date limitate, sau care locuiesc în zone în care conexiunea de date nu este tocmai stabilă, se vor bucura să afle că Facebook a pornit un proces de actualizare al aplicaţiei de mobil, care le va oferi posibilitatea de a descărca clipuri video pe dispozitiv pentru a putea fi redate în modul offline. Această nouă funcţie a apărut deja pe telefoanele unora dintre utilizatori şi urmează probabil să ajungă şi la restul lumii în săptămânile următoare.

În cazul în care această funcţie este activată pe contul personal, aplicaţia Facebook va afişa o notificare. Aceasta descrie procesul de salvare al clipurilor şi prezintă locul de unde vor putea fi redate odată ce sunt salvate. Se pare că aceste clipuri pot fi salvate pe termen nedefinit, putând fi redate oricând, oriunde şi la orice distanţă de timp după ce au fost copiate în memoria internă a dispozitivului.

Desigur, pentru a proteja drepturile de autor ale creatorilor de conţinut, aceste clipuri nu pot fi accesate direct. Ele pot fi redate doar prin intermediul aplicaţiei Facebook şi mai mult ca sigur că sunt criptate pentru a nu putea fi detectate de alte aplicaţii de redare multimedia. Procesul de salvare este simplu şi intuitiv, fiind necesară doar apăsarea pe meniul contextual de lângă clipul video, de unde este selectată funcţia de salvare.

Momentan doar cei care folosesc Facebook în versiunile beta 85 şi 86 au primit capabilitatea de salvare a clipurilor video, urmând probabil ca în câteva săptămâni să fie implementată şi în versiunea finală. 

Citeşte şi Facebook elimină funcţia de chat de pe site-ul mobil

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult