Facebook Messenger: un miliard de utilizatori activi

22.07.2016
Facebook Messenger: un miliard de utilizatori activi

În urmă cu doar trei luni, în cadrul conferinţei F8, Facebook anunţa că platforma Messenger a tins numărul de 900 de milioane de utilizatori activi, un record atins de numai câteva aplicaţii din toată lumea. Ei bine, compania a dezvăluit că are acum peste un miliard de utilizatori, fiind cel de-al doilea serviciu de mesagerie al său care a depăşit acest prag şi al treilea serviciu care atinge o performanţă atât de ridicată.

În trecut, Facebook a strâns un miliard de utilizatori activi pe reţeaua sa de socializare, fundaţia pe care au fost construite toate celelalte servicii şi aplicaţii. Cel de-al doilea produs al companiei care a depăşit această cifră de utilizatori activi a fost Whatsapp, popularul serviciu de mesagerie. Facebook a dezvăluit astfel că Messenger este într-un proces de creştere accelerat, stângând 100 de milioane de utilizatori în doar trei luni, un ritm care s-a păstrat încă de la începutul anului (în luna ianuarie erau 800 de milioane de utilizatori activi). Companiile par să fie de asemenea interesate de platforma Messenger, numărul de boţi fiind crescut de la 11.000 la 18.000 în doar 20 de zile.

Facebook a mai dezvăluit că Messenger este pe locul doi în topul aplicaţiilor de iOS cu cele mai multe download-uri, prima fiind aplicaţia principală Facebook. Pe Android, Facebook Messenger a fost descărcat de peste un miliard de ori, iar la nivelul întregii platforme, în fiecare zi sunt trimise un miliard de mesaje. Alte statistici interesante legate de Messenger sunt că în fiecare zi sunt trimise 22 de milioane de GIF-uri în mesaje, alături de 17 miliarde de fotografii în fiecare lună.

Citeşte şi Facebook Messenger primeşte interfaţă nouă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult