Facebook Messenger primeşte funcţii 3D Touch pe iPhone 6S

Facebook Messenger primeşte funcţii 3D Touch pe iPhone 6S

Funcţia 3D Touch este deja disponibilă pe iPhone 6S de aproape un an, însă abia în ultimele câteva luni aplicaţiile foarte populare de pe AppStore au început să ofere suport pentru aceasta. Cea mai recentă adiţie în portofoliul de aplicaţii cu capabilităţi 3D Touch este Facebook Messenger, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza câteva acţiuni mai rapid, folosind simple apăsări mai puternice pe diverse elemente ale interfeţei.

Primele funcţii 3D Touch implementate în Facebook Messenger sunt disponibile direct din ecranul de pornire al telefonului, apăsarea puternică deschizând un meniu cu patru acţiuni rapide. Prima dintre ele implică compunerea unui mesaj nou, cea de-a doua te duce pe profilul personal, în timp ce următoarele două sunt scurtături către cele mai recente două conversaţii.

În interiorul aplicaţiei, utilizatorii de Facebook Messenger pe iOS pot să apese mai tare pentru a putea vedea profilul utilizatorilor din conversaţie, pot să primească un rezumat al celor mai recente mesaje dintr-o conversaţie, iar apăsarea cu putere mai mare deschide aceste ferestre.

Aceasta nu este prima aplicaţie de la Facebook care a primit suport pentru 3D Touch. În luna octombrie a anului trecut, compania a adăugat scurtături contextuale prin acest mod de interacţiune în aplicaţia dedicată reţelei de socializare, cu funcţii rapide atât din meniul principal al telefonului, cât şi direct din fluxul de ştiri sau propriul profil.

Cu siguranţă însă, mai multe aplicaţii vor primi astfel de funcţii în viitorul apropiat, întrucât iPhone 7 va integra de asemenea tehnologia 3D Touch. Cu cât numărul utilizatorilor de dispozitive din generaţiile mai noi creşte, dezvoltatorii vor încerca să le ofere capabilităţi care să profite de pe urma hardware-ului noi.

Citeşte şi iOS 10 extinde funcţionalitatea 3D Touch. Oferă mai multă libertate dezvoltatorilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult