Xiaomi pregăteşte o clonă de Apple Watch. Ar putea rula WearOS de la Google

29.10.2019
Xiaomi pregăteşte o clonă de Apple Watch. Ar putea rula WearOS de la Google

Xiaomi este un producător de dispozitive Android foarte apreciat pe piaţă, în special pentru preţurile accesibile ale produselor sale, în comparaţie cu concurenţa. Totuşi, originalitatea nu a fost niciodată punctul forte al companie. De multe ori Xiaomi copiază Apple fără să se ascundă, atât din punct de vedere al design-ului hardware, cât şi din punct de vedere software (ţineţi minte când angajaţii Xiaomi au publicat un clip Apple cu Memoji în locul funcţiei similare proprii?). Se pare că primul smartwatch al companiei va fi din nou inspirat de produsele Apple, judecând după primele imagini pe care CEO-ul companiei le-a publicat online.

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a publicat pe contul său de Weibo fotografii cu ceea ce pare a fi un nou ceas inteligent al brandului. Probabil că acesta se va numi Mi Watch şi pare să se inspire foarte mult de la Apple, oferind un design cu ecran dreptunghiular, cu o coroană digitală pe laterală şi un buton fizic sub aceasta, poziţionarea fiind foarte similară cu cea de pe Apple Watch.

Desigur, avem de a face doar cu renderizări 3D ale ceasului, însă este greu de crezut că Xiaomi a ajuns la acest design pe cont propriu, mai ales când Apple Watch este pe piaţă de mai bine de patru ani. Acesta nu este însă primul ceas inteligent pe care compania îl produce. În parteneriat cu alte companii chineze precum Amazfit, compania a mai lansat astfel de produse, însă noul Mi Watch pare să fie mult mai avansat din punct de vedere software.

Acesta ar putea fi primul dispozitiv Xiaomi echipat cu WearOS de la Google, o platformă software care nu s-a bucurat de prea multă atenţie în ultimii câţiva ani. Anunţul Mi Watch este aşteptat pe 5 noiembrie, în cadrul unui eveniment care va fi dedicat în special noului smartphone Mi CC9 Pro/Mi Note 10, care ar putea fi echipat cu o cameră de 108 megapixeli.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult