Ceasul Mi Watch, clona de Apple Watch de la Xiaomi, poate fi acum conectat la iPhone

03.12.2019
Ceasul Mi Watch, clona de Apple Watch de la Xiaomi, poate fi acum conectat la iPhone

Xiaomi nu pare să reuşească să iasă din ubra Apple, noul său ceas inteligent, Mi Watch, fiind foarte similar în design cu Apple Watch, cel mai popular ceas de pe piaţă. Se pare însă că acum compania încearcă să îşi vândă „clona” nu doar către clienţii de pe piaţa de smartphone-uri cu Android, ci şi către cei care folosesc iOS, modelul Mi Watch fiind acum compatibil şi cu dispozitivele mobile de la Apple.

Începând de astăzi, 3 decembrie, Xiaomi livrează pe Mi Watch un nou update de software, care adaugă capabilitatea de conectare la dispozitive cu iOS. Această funcţie nu a fost integrată implicit pentru că versiunea de Wear OS pe care Xiaomi o foloseşte nu este cea de la Google. Ceasurile care sunt bazate pe varianta standard a software-ului pot să se conecteze la iOS şi să ofere funcţii de bază precum notificări şi monitorizarea activităţii.

Totuşi, Apple nu permite dezvoltatorilor de hardware şi software să integreze la fel de bine ceasurile şi brăţările inteligente la fel precum propriul Apple Watch. Astfel, nu vei putea să răspunzi la mesaje în majoritatea aplicaţiilor care trimit notificări, nu vei putea citi mesajele integral, nu vei putea să foloseşti Apple Pay.

Noul update oferă pe lângă conectare la un iPhone şi o experienţă de utilizare îmbunătăţită. Utilizatorii care au cumpărat ceasul în primele săptămâni s-au plâns despre posibilitatea de blocare la prima conectare la un telefon, cât şi probleme cu notificările sau cu aplicaţia de vreme, care nu au funcţionat corespunzător, iar noul software ar trebui să rezolve toate aceste probleme.

Mi Watch este însă momentan disponibil doar în China, unde este vândut la un preţ echivalent cu 200 de dolari americani. În această situaţie, este greu de crezut că fanii Apple vor alege un ceas Xiaomi fără compatibilitate completă cu sistemul de operare iOS peste un Apple Watch Series 3, care porneşte acum de la 200 de dolari pentru varianta de 38mm şi 230 de dolari pentru varianta de 42mm.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult