Magic Leap, dispozitivul AR independent, va fi mai scump decât un iPhone X

14.02.2018
Magic Leap, dispozitivul AR independent, va fi mai scump decât un iPhone X

Dispozitivele VR lansate în ultimii câţiva ani nu s-au bucurat de succesul pe care companiile din spatele lor îl aşteptau, marea problemă fiind în primul rând preţul foarte mare de intrare. Magic Leap pare să fie următorul produs important de pe piaţa de dispozitive „mixed reality” (care include VR şi AR), însă nici acesta nu pare să rezolve problema predecesorilor săi. Într-un interviu în cadrul conferinţei Code Media, CEO-ul Magic Leap, Rony Abovitz, a dezvăluit că preţul unui astfel de dispozitiv ar putea începe de la 1.000 de dolari.

Abovitz a vorbit despre mai multe aspecte ale tehnologiei Magic Leap, însă un lucru este clar: aceasta nu va fi tocmai ieftină. Vor exista mai multe modele de Magic Leap, modelul de bază urmând să coste cam „cât un smartphone de top”. Având în vedere că iPhone X, Huawei Mate 10 şi Galaxy Note8 sunt poziţionate undeva în zona 900-1.000 de dolari şi că Abovitz n-a negat atunci când preţul a fost comparat cu flagship-ul de la Apple, avem un punct destul de clar de pornire.

Alte modele, mai performante, care vor fi realizate pentru a înlocui un computer, cu ecrane virtuale care pot fi poziţionate oriunde în spaţiul virtual din jurul utilizatorului vor fi şi mai scumpe, probabil acestea rivalizând preţurile computerelor desktop high-end. Din fericire pentru dezvoltatorii de aplicaţii, versiunea care va ajunge în mâinile lor anul acesta în varianta „Creator Edition” va fi ceva mai ieftină decât modelul cel mai scump plănuit, însă nu mai ieftină de 1.000 de dolari. Abovitz spune că aceasta va fi poziţionată undeva la mijloc.

Magic Leap a anunţat şi un parteneriat cu liga de baschet american NBA. Astfel, dispozitivele AR Magic Leap vor putea afişa meciuri vechi oriunde şi vor putea vedea reluări din meciuri mai noi din mai multe unghiuri. De asemenea, vizionarea meciurilor va putea fi făcută pe mai multe panouri independente, fiecare oferind altă funcţie. Unul poate afişa fluxul video, altul scorul, statistici live sau informaţii din social media, acestea putând fi organizate după placul utilizatorului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult