Xiaomi Mi Box poate reda conţinut video 4K HDR la un preţ foarte mic

04.10.2016
Xiaomi Mi Box poate reda conţinut video 4K HDR la un preţ foarte mic

Xiaomi a lansat oficial media player-ul Mi Box, care vine cu o serie de capabilităţi avansate la un preţ mult mai mic decât cel al concurenţei. Noua cutie a companiei chineze poate reda conţinut video 4K în cele mai populare formate de pe piaţă, vine cu opţiuni de conectivitate avansate şi rulează sistemul de operare Android TV 6.0, care îi asigură accesul la o plajă mare de aplicaţii pentru conţinut multimedia şi nu numai.

Am auzit prima dată de Xiaomi Mi Box în primăvară, în cadrul Google I/O,  însă abia acum micul dispozitiv a ajuns în mod oficial pe piaţă. Acesta vine echipat cu un procesor quad-core la 2.0 GHz, 2 GB memorie RAM DDR3, 8 GB spaţiu de stocare şi poate afişa conţinut în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă. Nu în ultimul rând, Mi Box poate să redea inclusiv conţinut 4K HDR în format HDR10, fiind unul dintre puţinele dispozitive de acest gen care include această funcţionalitate.

Mi Box se livrează cu o telecomandă fără fir, nu foarte diferită de Apple Remote, care oferă toate butoanele necesare navigării prin meniuri şi controlului conţinutului multimedia, aceasta integrând chiar şi un microfon pentru căutări şi comenzi cu ajutorul vocii.

La capitolul conectivitate, Xiaomi a integrat un port HDMI 2.0, compatibil cu standardul HDCP 2.2, un port USB 2.0 pentru redarea de conţinut de pe stick sau hard disk extern şi o mufă jack/SPDIF Out pentru redarea sunetului pe un sistem audio extern. La capitolul conectivitate wireless, Mi Box este compatibil cu standardul 802.11a/b/g/n/ac pe 2,4 sau 5 GHz, cât şi cu Bluetooth 4.0.

În ciuda hardware-ului atractiv şi capabilităţilor avansate, Xiaomi reuşeşte să aducă Mi Box pe piaţă la un preţ foarte mic, acesta intrând pe piaţa din Statele Unite ale Americii la 69 de dolari. Cei care vor comanda fie din Statele Unite, fie din China în Europa, vor plăti această sumă, alături de TVA-ul local de 20% din valoarea produsului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult