IntelliMouse Pro: Microsoft lansează un mouse de gaming bazat pe cel mai popular design al său

29.05.2019
IntelliMouse Pro: Microsoft lansează un mouse de gaming bazat pe cel mai popular design al său

Microsoft a anunţat în toamna anului trecut relansarea pe piaţă a brandului IntelliMouse cu modelul Explorer. Acesta era un mouse pentru birou care păstra forma clasică a celebrei serii de mouşi optici de la începutul anilor 2000, realizat special pentru a fi folosit alături de gama de computere personale Surface. Acum că Microsoft începe să se concentreze şi pe gameri, Xbox fiind o componentă importantă a sistemului de operare Windows, compania lansează şi un mouse special pentru jocuri video în această gamă: IntelliMouse Pro.

Originalul IntelliMouse a fost foarte apreciat de către gameri la momentul apariţiei, motiv pentru care branduri precum Zowie au apărut pe piaţă imediat după ce Microsoft a renunţat la acest brand. Practic, compania taiwaneză a cumpărat toate stocurile IntelliMouse pe care le-a găsit şi a realizat versiuni noi din componentele acestora, pe care le-a vândut sub brandul său. Mai mult, design-ul anumitor modele de mouse-uri Zowie încă păstrează forma clasică IntelliMouse.

Astfel, cei care încă folosesc un IntelliMouse „clasic”, sau chiar un mouse Zowie, ar putea aprecia faptul că Microsoft lansează acum IntelliMouse Pro, un mouse creat special pentru gameri. Acesta foloseşte acelaşi design „clasic”, însă la exterior adoptă o carcasă de plastic în degrade. Vorbim despre două versiuni de culoare, un gri metalizat şi un alb care se întunecă în partea de sus, unde sunt poziţionate butoanele.

Galerie foto

Desigur, pentru a transforma IntelliMouse Explorer într-un model „Pro”, Microsoft a făcut şi câteva schimbări la interior. Acesta a primit un nou senzor optic, cu rezoluţie de 16.000 DPI, posibilitatea de raportare a semnalului la 1.000 Hz, butoane îmbunătăţite, care să reziste la mai multe apăsări succesive şi înlocuirea cablului acoperit cu plastic cu unul textil. De asemenea, avem zona din spate luminată, care poate fi personalizată, în timp ce software-ul dedicat poate permite realizarea de funcţii macro şi posibilitatea de a schimba funcţiile butoanelor şi setările pentru sensitivitate.

Originalul IntelliMouse Explorer a fost lansat la un preţ de 40 de dolari, iar modelul Pro nu este cu mult mai scump. Pentru capabilităţile sale de gaming adăugate, acesta costă 50 de dolari în magazinele Microsoft din SUA, pre-comenzile realizate acum urmând să fie onorate în săptămânile următoare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult