ITD Custom Works: sisteme de gaming personalizate „Made in Romania”

28.03.2019
ITD Custom Works: sisteme de gaming personalizate „Made in Romania”

Când vine vorba despre PC-uri de gaming, în România avem fie opţiunea de a-l construi de la zero, fie de a cumpăra sisteme deja asamblate, fie de către magazine, fie de către companii cu renume precum ASUS, Lenovo sau HP. Distribuitorul de componente PC IT Direct a văzut oportunitatea pe această piaţă şi propune o serie de sisteme de gaming echipate cu componente de top, carcase arătoase, iluminare RGB şi chiar sisteme de răcire avansată cu lichid. Desigur, numele seriei Custom Works sugerează că acestea pot fi modificate, cumpărătorii putând modifica multe elemente după bunul plac.

Fiecare sistem ITD Custom Works este asamblat la comandă, fie dintr-o selecţie de componente pre-stabilită, fie după bunul plac al clientului. Sistemele sunt livrate în patru variante, de diverse dimensiuni, fiecare model fiind dedicat unui alt tip de client. Avem astfel sistemele David Prime pe format mini-ITX, Athena pe format micro ATX, Pegasus pe format ATX cu carcasă tower şi Poseidon cu carcasă Full Tower ATX.

Pe lângă posiblitatea de a schimba componentele din interiorul computerului, panoul de sticlă de pe laterale poate fi personalizat cu un mesaj propriu, în timp ce plăcuţa de alamă ITD Custom Works include un cod serial unic, care atestă unicitatea şi ediţia limitată în care aceste sisteme sunt produse. IT Direct spune că fiecare sistem este construit în aproximativ şapte zile de la comandă, acestea fiind realizate pentru fiecare client în parte şi testate cel puţin o zi pentru stabilitate şi alte probleme de fiabilitate care ar putea apărea. Sistemele sunt livrate în cutii din lemn realizate special pentru fiecare model în parte, pentru a asigura siguranţa la transport.

Galerie foto

David Prime – sistem mini ITX foarte puternic

ITD are la baza seriei Custom Works un sistem extrem de mic, dar foarte puternic. Compania spune că acesta este cel mai puternic sistem mini ITX de pe piaţă, fiind echipat cu o placă grafică AORUS RTX 2070, 16 GB RAM şi Intel Core i5-9600K care beneficiază de răcire pe apă Raijintek Orcus 240. Sistemul include stocare pe SSD Samsung 970 Evo de 250 GB şi HDD SATA WD Blue de 1 TB, sursă SFF Seasonic 80 Plus Gold.

Athena Prime – micro ATX cu carcasă deschisă

Modelul Athena foloseşte un şasiu deschis, Raijintek Paean M, cu panou de sticlă pe partea din faţă. Acesta este totuşi un sistem compact, echipat cu componente de top. Avem un procesor Intel Core i5-9600K răcit cu sistemul AIO Raijintek Orcus 280RBW, beneficiază de o placă grafică RTX 2080 de la Gigabyte, 16 GB memorie RAM şi aceeaşi combinaţie de SSD + HDD precum sistemul David, cu SSD Samsung de 250 GB şi HDD WD Blue de 1 TB. Sursa Seasonic M12II EVO asigură alimentarea cu energie electrică.

Pegasus – un sistem puternic cu preţ mic

Pegasus este sistemul „bun la toate” şi totodată cel mai ieftin din gama ITD Custom Works. Acesta beneficiază de un procesor Ryzen 5 2600, placă video RTX 2060, 16 GB memorie RAM, SSD Samsung 860 QVO de 1 TB şi sursă Seasonic S12II. Carcasa în care toate acestea sunt găzduite este Silentium PC Armis AR5X TG RGB. Toate coolerele de pe acest sistem sunt echipate cu luminţe RGB.

Poseidon – sistemul răcit cu lichid

În cazul sistemului Poseidon putem vedea tot ce poate fi realizat în seria ITD Custom Works. Vorbim despre un sistem cu carcasă Raijintek Zofos Full Tower, cu sistem de răcire Raijintek Phorcys EVO CD360. Acesta răceşte un procesor AMD Ryzen 7 2700X, iar ţevile prin care circulă apa sunt realizate special pentru fiecare sistem în parte.

Restul configuraţiei includ o placă video AORUS GeForce RTX 2080, 32 GB memorie RAM, două SSD-uri de 1 TB (1 x Samsung 970 EVO + 1 x Samsung 860 QVO), iar alimentarea se face printr-o sursă Seasonic certificată 80+ Platinum.

ITD Custom Works – servicii premium

Fiecare sistem vine însoţit de un buletin de teste care reflectă performanţele şi evidenţiază comportamentul sistemelor în diverse scenarii de utilizare (temperaturi, stabilitate, etc.). De asemenea, IT Direct spune că cei care vor cumpăra sistemul Poseidon vor primi mentenanţă din 6 în 6 luni pentru curăţarea sistemului de răcire pe lichid.

ITD Custom Works – Preţuri

Sistemele ITD Custom Works sunt integrate în mai multe praguri de preţ, iar acestea pot varia în funcţie de preferinţele clienţilor. Aceştia pot alege alte componente, echipa IT Direct putând oferi asistenţă în alegerea altor componente din oferta sa pentru a le înlocui pe cele standard.

Sistemul Pegasus în configuraţie standard este cel mai ieftin, acesta pornind de la un preţ de 5.499 lei. Modelele David Prime şi Athena Prime pornesc amândouă de la 9.999 lei, în timp ce Poseidon costă 13.999 lei în varianta pre-configurată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult