Apple a îmbunătăţit seria Mac Mini. Vine cu procesoare 6-core şi SSD-uri foarte rapide

30.10.2018
Apple a îmbunătăţit seria Mac Mini. Vine cu procesoare 6-core şi SSD-uri foarte rapide

MacBook Air-ul cu ecran Retina nu a fost de ajuns pentru Apple. Compania a adus pe piaţă şi un nou Mac Mini, un computer din oferta companiei care nu am mai fost actualizat de foarte mulţi ani. Acesta este orientat către cei care îşi doresc un punct de intrare în gama Mac, atât pentru profesionişti, cât şi pentru utilizatorii de ocazie.

Noul Mac Mini vine într-o nouă carcasă de culoare Space Grey, şi este echipat cu procesoare Intel cu patru sau şase nuclee, care oferă o performanţă de până la 5 ori mai mare decât generaţia precedentă. La capitolul memorie RAM, acesta poate fi configurat cu până la 64 GB, DDR4-2666 MHz, pe format SO-DIMM.

Stocarea este asigurată exclusiv de SSD-uri, de patru ori mai rapide decât în trecut, cu capacitate de până la 2 TB. La capitolul conectivbitate avem 4 port-uri Thunderbolt USB-C, un HDMI, două USB-A şi un port Ethernet cu performanţă de până la 10 Gbps.

Mac Mini se lansează la preţul de 799 dolari şi va fi disponibil începând cu data de 7 noiembrie. Configuraţia de bază include un procesor Core i3 quad-core.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult