Alienware Concept UFO, o alternativă pentru Nintendo Switch bazată pe hardware de PC

Alienware Concept UFO, o alternativă pentru Nintendo Switch bazată pe hardware de PC

Inspiraţi de design-ul şi succesul comercial al consolei Nintendo Switch (fără urmă de îndoială cel mai bine vândut astfel de dispozitiv al anului 2019), cei de la Dell au prezentat la CES 2020 un concept pentru un nou gadget similar. Este vorba despre Alienware Concept UFO, un prototip al unei console de jocuri portabile cu Windows 10, un experiment ce nu va intra însă în producţie sub această formă.

Astfel, prototipul Alienware Concept UFO beneficiază de un ecran cu diagonala de 8’ şi o rezoluţie de 1900×1200, precum şi controllere detaşabile, în stilul Nintendo Switch. Consola poate fi sprijintă cu ajutorul standului inclus, şi oferă suport atât pentru monitoare externe, cât şi pentru mouse şi tastatură prin intermediul portului Thunderbolt inclus. De altfel, Alienware Concept UFO are la bază configuraţia unui PC, fiind bazat pe un procesor Intel Core de generatia a 10-a, cu suport pentru Wi-Fi şi Bluetooth.

Totuşi, îşi fac apariţia numeroase semne de întrebare legate de succesul un astfel de experiment, viabilitatea sa fiind pusă la îndoială de numeroase elemente, precum lipsa de experienţă a unui astfel de producător cu asemenea dispozitive, autonomia unui astfel de dispozitiv, costurile ridicate cauzate de folosirea unor componente de PC performante, dar şi lipsa software-ului dedicat, Alienware Concept UFO fiind gândit pentru a rula jocuri de PC tradiţionale.

Galerie foto

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult