Top 10 HUB-uri DC din România

01.07.2009
Top 10 HUB-uri DC din România

După ce v-am prezentat ghidul de utilizare pentru Strong DC, unul dintre cele mai populare programe de file sharing tip Direct Connect, suntem convinşi că v-ar interesa şi care sunt cele mai frecventate şi mai mari hub-uri româneşti. Este evident că, pe măsură ce numărul de utilizatori sporeşte, cantitatea de informaţie stocată creşte şi automat probabilitatea ca tu să găseşti aplicaţia dorită se amplifică.

Acest subiect legat de hub-uri (şi file sharing în general) este însă unul foarte controversat din cauză că majoritatea conţinutului “share-uit” de utilizatori este piratat sau nu respectă prevederile legii drepturilor de autor. Software-ul (oDC, Strong DC, DC++, RevConnect) şi hub-urile în sine sunt în schimb legale deoarece nu găzduiesc fişierele userilor – în cel mai rău caz se poate spune că au un rol de intermediere, dar dacă mergem pe această pistă atunci şi motoarele de căutare au acelaşi rost. Astfel, fiecare va răspunde pe cont propriu pentru materialele puse la dispoziţia celorlalţi utilizatori.

Strong DC

Ca o ultimă menţiune, spunem că acest clasament se poate modifica în permanenţă, datorită variaţiei numărului de utilizatori pe intervale de timp mici. În principiu însă, următoarele hub-uri din România sunt cele mai mari, dacă ne raportăm la numărul de GB/TB share-uiţi. Am încercat să realizăm clasamentul excluzând hub-urile care au obiceiul să pice foarte des. Click-ul tău pe adresele de mai jos va deschide aplicaţia DC şi se va realiza conectarea la hub.

1. Cool Sharing 189 TB

2. Nirvana 148 TB

3. La Buda cu Prietenii 139 TB

4. Atco & Violet Passion 134 TB

5. Ever-Net 123 TB

6. Useful  105 TB

7. GolanNet 103 TB

8. Huburi.net 93 TB

9. Dream-On 86 TB

10.Sonic Empire 84 TB

Aţi observat că C-Zone nu a fost menţionat în acest clasament. Motivul este acela că, în ultima perioadă, hub-ul C-Zone a fost şi este încă inaccesibil. Sperăm ca lista hub-urilor româneşti menţionate să vă fie de folos, însă încă o dată, nu uitaţi că punerea la dispoziţia celorlalţi a materialelor protejate de legea drepturilor de autor este ilegală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News