Networking 10 Jul 2019   ● Vizualizări: 441

Nokia a lansat un sistem de routere mesh pentru acasă: Beacon 1

Cătălin Niţu


Nokia este un nume pe care îl asociem de obicei cu telefoane mobile, însă compania finlandeză s-a extins în ultimii câţiva ani în mai multe domenii. De curând, compania a lansat o serie de routere de tip mesh numite Beacon, iar cel de-al doilea produs din această gamă se numeşte Beacon 1, un sistem mesh performant, cu funcţii inteligente integrate, pentru conexiuni de internet cât mai stabile, spune Nokia.

Noul Beacon 1 diferă faţă de Beacon 3, lansat anul trecut, atât prin design cât şi prin capabilităţi. În timp ce Beacon 3 era un sistem Wi-Fi care garanta viteze de până la 3.000 Mbps (total, nu pe o singură conexiune), fiind mai degrabă potrivit pentru companii, unde multe dispozitive sunt conectate în permanenţă la internet, Beacon 1 pare să fie mai bine orientat către utilizarea de acasă.

Staţia are o nouă carcasă, mai „plată” decât cilindrul în care erau integrate componentele Beacon 3. Aici sunt integrate antenele de 2,4 şi 5 GHz, care permit o viteză totală de transfer de 1.200 Mbps (AC1200). Pot fi adăugate mai multe unităţi Beacon 1 pentru a realiza un sistem mesh, iar configurarea se face exclusiv printr-o aplicaţie de mobil, disponibilă pe iOS şi Android.

Software-ul intern al Beacon 1 poate scana reţelele din jur şi alege un canal care să nu interfereze cu acestea, pentru o acoperire mai bună. Pentru conexiuni mai stabile şi posibilitatea de a prioritiza traficul automat, Beacon 1 poate detecta tipul dispozitivului, astfel, în cazul televizoarelor inteligente, de exemplu, router-ul Nokia poate să prioritizeze traficul către acest dispozitiv, atunci când redă un clip video 4K de pe Netflix, de exemplu.

Conform Nokia, Beacon 1 este realizat pentru a fi folosit în apartamente sau case cu etaj, o singură unitate fiind de ajuns pentru a acoperi 140 m2, două unităţi pentru 280 m2, în timp ce trei unităţi pot deja să acopere o casă cu patru sau mai multe camere, sau cu mai multe etaje. Desigur, conexiunea WAN se face printr-un port Gigabit, în timp ce unitatea are şi un port Ethernet LAN pe care poate fi conectat un PC, sau un NAS, dipozitive care în general necesită viteze mai mari de transfer, deci beneficiază de pe urma unei conexiuni cu fir.

Preţul unui Beacon One este de 130 de dolari, în timp ce un pachet de trei Beacon 1 costă 300 de dolari. Probabil că pachetul cu trei unităţi este cel mai avantajos, mai ales când luăm în considerare faptul că un singur Nokia Beacon 3 costă 200 de dolari.

 

Promotor.ro

sus

Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze 21 Oct 2019

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

Adio huse pentru mobil! A fost inventată pielea artificială pentru telefon. Reacţionează la ciupit, mângâiat şi loviri uşoare 21 Oct 2019

Pielea artificială ce reacţionează la stimuli precum gâdilatul, ciupitul şi mângâiatul şi care [...] mai mult

CSID.ro

sus

Jurnalul unei femei care a acceptat să facă sex cu şeful ei pentru un post mai bun în companie 18 Oct 2019

O femeie îşi dorea un post mai bun. Dar pentru asta a fost nevoită să facă sex cu şeful ei. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 Mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE