HP prezintă un monitor ultrawide care poate afişa semnal video de la două PC-uri simultan, fără decuparea imaginii

18.09.2019
HP prezintă un monitor ultrawide care poate afişa semnal video de la două PC-uri simultan, fără decuparea imaginii

Monitorul HP S430c ar putea fi foarte apreciat în rândul celor care din diverse motive au nevoie să folosească mai mult de un PC în acelaşi timp, oferind posibilitatea afişării în paralel a două surse de semnal video, fără a fi necesară instalarea unui al doilea monitor.

La utilizare normală, ecranul ultrawide cu diagonală 43.4” reprezintă echivalentul a două monitoare Full HD de 24” puse unul lângă altul, dar fără dezavantajul unei rame inestetice care să întrerupă imaginea pe jumătate.

Cei care au nevoie de flexibilitatea a două monitoare separate au la dispoziţie interfaţa USB-C pentru conectarea a două dispozitive separate. În plus, cu ajutorul software-ului HP DeviceBridge este posibil transferul de fişiere folosind simple operaţiuni drad-and-drop între cele două jumătăţi de ecran, funcţionalitatea fiind disponibilă chiar şi la folosirea unor sisteme de operare diferite. Transferul de date se face prin cablul USB-C folosit deja pentru conectarea la semnal video, folosind întreaga lăţime de bandă disponibilă. Platformele suportate sunt Windows, MacOS, Linux şi Android.

Monitoarele HP S430c vin echipate cu webcam şi cameră infraroşu pentru autentificare Windows Hello, precum şi alte patru porturi USB-A pentru folosirea de periferice. Atunci când este dorită folosirea cu un singur PC, interfaţa HDMI permite afişarea de imagini la rezoluţie 3840×1200 pixeli, cu 60Hz rată de refresh.

Ecranul prevăzut cu finisaj anti-glare oferă acoperire de 99% a spectrului de culoare sRGB şi atinge o luminozitate de 350 nits. Piciorul de susţinere permite ajustarea înclinaţiei, însă nu şi înălţimea ecranului.

Monitorul HP S430c va fi disponibil începând cu data de 4 noiembrie la preţul recomandat de 999 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult