Avem un nou cameleon în oraş, Samsung 931C

07.02.2007
Avem un nou cameleon în oraş, Samsung 931C

Trebuie să acordăm creditul cuvenit celor de la Samsung pentru dorinţa de a îmbunătăţi cu fiecare nou model, performanţa şi calitatea monitoarelor LCD. Cu un market-share de 22.4%, aflat într-o uşoara scădere datorată mişcărilor agresive ale rivalului LG.Philips, este în interesul companiei sud-coreene să-şi depăşească standardele şi să continue seria inovaţiilor tehnologice integrate în produsele sale.

Syncmaster 931C este noul puşti cu care se mândresc inginerii companiei, modelul are o diagonală de 19” şi vine într-un format 4:5. Pentru a reduce din monotonia nuanţei negre, dominantă la monitor, partea inferioară a carcasei a fost variată cu un argintiu metalizat producând un efect vizual modern şi elegant.

Principala atracţie a monitorului o constituie capacitatea remarcabilă de redare a culorilor, apropiată de perfomanţa tuburilor CRT. Precizia de 97% la reproducerea paletei de 16 milioane de culori este un record la monitoarele LCD de pe piaţă.

Timpul de răspuns de 2 milisecunde (GTG) reduce la minim efectele de ghosting sau blur frecvent întâlnite în jocuri sau filme, iar contrastul dinamic 2000:1 scoate în evidenţă cele mai mici detalii din imagine. Un lucru care il vei observa la Samsung 931C este lipsa butoanelor clasice de reglare a parametrilor monitorului.

Nu ai nevoie de ele pentru că Samsung a integrat tehnologia software MagicTune, ce permite optimizarea setărilor monitorului prin folosirea unei interfeţe grafice şi a mouseului disponibil. Alte tehnologii speciale disponibile sunt MagicBright 3, MagicSpeed, MagicContrast fiecare având rolul de a optimiza una din setările de luminozitate, timp de răspuns sau contrast.

Samsung 931C este un monitor perfect pentru jocuri sau aplicaţii multimedia. În SUA este deja disponibil pe Newegg la preţul de 300$ dar în Romania nu se va găsi mai ieftin de 400$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News