Lenovo dezvăluie când plănuieşte să lanseze ThinkPad X1, laptop-ul său cu ecran pliabil

22.10.2019
Lenovo dezvăluie când plănuieşte să lanseze ThinkPad X1, laptop-ul său cu ecran pliabil

Lenovo a anunţat în urmă cu câteva luni primul său laptop echipat cu display pliabil, însă nu a oferit o dată exactă pentru lansarea acestuia. Se pare însă că intern, compania are un plan pentru acest dispozitiv portabil, însă apariţia acestuia pe piaţă este strâns legată de suportul software al partenerilor producătorului chinez. În cadrul Canalys Channels Forum, Gianfrano Lanci, COO al Lenovo, a dezvăluit perioada în care compania plănuieşte momentan să ofere clienţilor un ThinkPad X1 pliabil.

„Livrările vor începe probabil în trimestrul 2 al anului viitor […] Hardware-ul este preg[tit, dar mai avem câteva lucruri de rezolvat din punct de vedere al software-ului, dar acest lucru nu depinde 100% de noi”, a declarat Lanci.

Un alt reprezentant Lenovo, Milanka Muecke, director al comunicării globale, a descris cazurile de utilizare pentru un astfel de laptop cu ecran pliabil, care poate fi folosit atât în mod laptop, cu două ecrane separate la jumătate, cât şi ca o tabletă cu ecran foarte mare, sau ca un computer desktop, prin intermediul unui dock de birou prin conectarea la monitor, mouse şi tastatură:

„Am computerul chiar aici şi îl poţi purta într-o geantă. Arată ca o agendă cu copertă din piele pe care îl poţi căra toată ziua, dar este şi un PC performant pe care îl poţi ţine în palmă.”

Astfel, un astfel de dispozitiv pare să fie mai degrabă un concurent pentru tabletele cu performanţă ridicată, precum iPad Pro sau nou-anunţatul Surface Neo de la Microsoft. Gianfrano Lanci spune totodată că nu se aşteaptă ca acest dispozitiv să fie un succes comercial imediat, fără să detalieze motivaţia. Cel mai probabil, este vorba despre preţul ridicat pe care acest ThinkPad X1 îl va avea din cauza utilizării unui astfel de display.

Modelul prezentat în luna mai este echipat cu un ecran pliabil de 13,3 bazat pe un panou OLED cu rezoluţie „2K” şi are la bază un procesor produs de Intel (modelul exact nu a fost încă confirmat) şi sistem de operare Windows. Acum că Microsoft a anunţat noul sistem de operare Windows 10 X, dedicat dispozitivelor cu două ecrane, rămâne de văzut dacă ThinkPad X1 va folosi Windwows 10 standard, sau noua versiune.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult