ASUS lansează ROG Zephyrus Duo 15, primul său laptop de gaming cu două ecrane şi grafică GeForce RTX Super

02.04.2020
ASUS lansează ROG Zephyrus Duo 15, primul său laptop de gaming cu două ecrane şi grafică GeForce RTX Super

Săptămâna aceasta este foarte importantă pentru cei care urmăresc să achiziţioneze laptop-uri de gaming. Luni au fost lansate primele laptop-uri cu procesoare AMD Ryzen 4000, iar astăzi avem parte de două lansări: noile procesoare Intel Comet Lake-H şi noile cipuri grafice NVIDIA RTX Super pentru mobil. ASUS pare să fie în fruntea tuturor lansărilor, impresionând luni prin lansarea ROG Zephyrus G14, iar astăzi cu modelul ROG Zephyrus Duo 15, un laptop de gaming cu două ecrane.

ROG Zephyrus Duo 15 pare să fie modelul „fanion” pentru noile procesoare şi cipuri grafice de la Intel şi NVIDIA, iar acesta este fără doar şi poate cel mai impresionant laptop de gaming de la ASUS de până acum. Acesta pare să aibă multe aspecte în comun cu laptop-ul ZenBook Pro Duo, pe care l-am testat anul trecut în materie de design, însă beneficiază de câteva schimbări cheie, care îl vor face semnificativ mai potrivit pentru gaming.

Vorbim despre un laptop cu un display de 15” şi cu un ecran secundar rabatabil. Acesta din urmă are şi suprafaţă „touch”, cât şi compatibilitate cu stylus-uri şi va oferi posibilitatea de a adăuga anumite aplicaţii acolo, pentru a putea face multitasking rapid în timpul jocurilor. Faptul că ecranul este rabatat la un unghi asigură acces rapid la aceste funcţii touch, şi este mult mai confortabil în utilizare decât ZenBook Pro Duo.

Laptop-ul va putea fi configurat în multe variante, însă modelul de top va include un monitor fie de tip 4K la 60 Hz, fie Full HD la 300 Hz, ecran secundar 4K 60Hz de 14,1”, un procesor Intel Core i9-10980HK, 32 GB memorie RAM, 2 TB stocare pe SSD în RAID0 şi noul RTX 2080 Super. Modelele inferioare vor include şi opţiuni pentru cip grafic RTX 2070. Acest model va include şi o baterie foarte mare, de 90Wh, aproape de limita maximă admisă pe laptop-uri de 100Wh.

Interesant este faptul că ROG Zephyrus Duo 15 beneficiază de încărcare printr-un port Thunderbolt 3 cu mufă Type-C, nu printr-un port proprietar, ca în cazul majorităţii laptop-urilor cu Windows.

O configuraţie cu două ecrane va fi utilă în special pentru cei care fac streaming pe Twitch sau alte platforme, putând avea pe ecranul secundar chat-ul sau butoane virtuale de control ale transmisiunii. ASUS spune că va colabora cu producătorii de jocuri pentru a le oferi uneltele necesare care să permită dezvoltarea de funcţii în joc pentru ecranul secundar ScreenPad Plus.

Configuraţia de top va costa 3.700 de dolari americani, în timp ce configuraţia de medie cu 16 GB RAM şi 1 TB stocare pe un singur SSDva costa 3.500 dolari. Modelul de bază porneşte de la 3.000 de dolari şi vine cu procesor Core i7-10875H, 32 GB RAM, 2 TB stocare RAID0 şi un cip grafic RTX 2070 Super. Probabil că dintre toate, modelul de bază pare să fie cel mai atractiv, întrucât diferenţa de performanţă în jocuri nu va fi majoră între configuraţiile cu i7 şi i9, iar în 1080p jocurile vor rula similar atât pe RTX 2070 Super, cât şi pe RTX 2080 Super.

Desigur, configuraţia de top va asigura că laptop-ul va performa bine mai mult timp de acum înainte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult