Pokemon GO nu va mai putea fi accesat de pe anumite telefoane cu Android

24.06.2019
Pokemon GO nu va mai putea fi accesat de pe anumite telefoane cu Android

Pokemon GO a devenit un adevărat fenomen în urmă cu trei ani, când s-a lansat pe smartphone-uri, iar o parte a succesului s-a datorat faptului că putea rula pe majoritatea dispozitivelor de pe piaţă, fie că erau modele mai vechi sau mai noi. Se pare însă că Niantic, studioul din spatele jocului, a decis să renunţe la compatibilitatea cu anumite dispozitive Android, întrucât acestea ar împiedica evoluţia jocului în viitor.

Compania a anunţat faptul că începând cu data de 1 iulie, dispozitivele care încă rulează Android 4.4 KitKat nu vor mai putea actualiza jocul folosind Google Play Store. Acest lucru înseamnă că nu vor mai putea juca Pokemon GO pe acele dispozitive, întrucât acesta este un joc online, care este tot timpul conectat la servere, iar lipsa celei mai recente versiuni a aplicaţiei va face conectarea imposibilă.

Având în vedere că Android KitKat a fost lansat în urmă cu aproape 6 ani, cel mai probabil, nu mai sunt atât de mulţi jucători de Pokemon Go care încă rulează această versiune. De asemenea, acele dispozitive devin oricum depăşite din punct de vedere hardware, multe aplicaţii chiar şi de bază din Google Play Store, precum aplicaţii de social media, fiind probabil prea complexe acum pentru a fi rulate în condiţii optime pe acestea.

Niantic a anunţat însă faptul că această limitare nu este rezervată doar pentru jucătorii de Pokemon GO. Se pare că inclusiv jocul Ingress, cel care a pus acest studio pe hartă, va fi de asemenea afectat. Compania recomandă celor care au dispozitive compatibile cu Android 5.0 Lollipop, dar încă nu au făcut update să îl aplice dacă doresc să continue să joace cele două jocuri. Cel mai probabil însă, un upgrade de telefon este o soluţie mai facilă, chiar şi modelele ieftine din prezent, cu preţuri între 100 şi 200 de euro putând asigura o performanţă mai bună şi o versiune mai nouă de sistem de operare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult