PlayStation 5: detalii complete despre hardware-ul noii console de la Sony

18.03.2020
PlayStation 5: detalii complete despre hardware-ul noii console de la Sony
Într-o mişcare oarecum surprizătoare, având în vedere misterul care a învăluit până acum acest subiect, Sony a dezvăluit specificaţiile tehnice ale noului PlayStation 5 printr-o prezentare video susţinută de Mark Cerny, arhitectul de sistem al acestei console, punând accentul pe trei componente majore: stocarea de tip SSD ultra-rapidă, noul cip video şi unitatea specială dedicată redării 3D a sunetului.
 
Astfel, PlayStation 5 va avea la bază un APU dezvoltat în strânsă colaborare cu AMD, ce va încorpora un procesor cu 8 nuclee bazate pe arhitectura Zen 2, tactate la 3,5GHz, precum şi un cip video bazat pe arhitectura RDNA 2, personalizat însă de Sony, cu 36 CU (unităţi de procesare), tactate la o frecvenţă aproape neverosimilă: 2,23GHz. Atât în cazul procesorului, cât şi în al cel al cipului grafic, frecvenţele listate sunt cele maxime, consola având capabilitatea de a le ajusta (în jos) pentru a reduce consumul şi temperatura, atunci când ruleaza software mai puţin pretenţios.
Citeşte totul despre anunţul PlayStation 5 pe go4games.ro.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult