Jocul FIFA 18 a prezis echipa câştigătoare a Campionatului Mondial din Rusia încă din luna mai

17.07.2018
Jocul FIFA 18 a prezis echipa câştigătoare a Campionatului Mondial din Rusia încă din luna mai

Simulările rezultatelor sportive folosind jocuri video nu sunt ceva tocmai nou, de multe ori acestea reuşind să „ghicească” adevăratul câştigător în cadrul unei competiţii oficiale. În cazul Campionatului Mondial din 2018, FIFA 18 pare să fi ales bine, întrucât simulările sale din această primăvară desemnau Franţa drept campionul mondial incontestabil, cu 22 de mii de victorii simulate în plus faţă de următoarea echipă favorită a jocului, Brazilia.

EA Sports se lăuda în luna mai că a folosit componenta DLC dedicată campionatului mondial în FIFA 18 pentru a simula întreaga competiţie. Astfel, EA a desemnat încă din primăvară Franţa drept echipa câştigătoare, însă a fost nevoie să aşteptăm până la sfârşitul campionatului din Rusia pentru a ne convinge de acest lucru.

Tot EA a făcut publice statisticile bazate pe comportamentul jucătorilor de FIFA 18. Din 406 milioane de meciuri jucate, cele mai multe victorii au fost înregistrate de către cei care au jucat tot cu Franţa, cu 248 de mii de victorii la activ, urmat de jucătorii care preferau Brazilia cu 226 mii şi Germania cu 105 mii. Locurile 4 şi cinci sunt ocupate de Belgia cu 99 de mii şi Spania cu 59 de mii de victorii totale.

Cele mai jucate finale în campionatele mondiale au fost între Franţa şi Belgia, cu un număr de 315.637 meciuri, urmat de Germania şi Franţa cu 146.474 meciuri şi Belgia împotriva franţei cu 145.973 meciuri. În realitate, Belgia şi Franţa s-au întâlnit în semi-finale, unde Franţa a câştigat cu scorul de 1-0.

Când vine vorba despre popularitatea echipelor, Brazilia s-a bucurat de locul întâi cu 170 de milioane de meciuri jucate, urmată de Franţa cu 153 milioane, Argentina pe locul 3 cu 81 milioane, Belgia pe locul 4 cu 80 milioane de meciuri şi în cele din urmă Portugalia cu aproximativ 80 milioane de meciuri.

Jocurile de la EA Sport sau estimat corect şi campioana din urmă cu patru ani, în cadrul Campionatului Mondial din Brazilia, unde Germania a plecat acasă cu trofeul. De asemenea, în cadrul ligii de fotbal american, NFL, seria de jocuri Madden a simulat câştigătoarea concursului Super Bowl în cadrul ultimelor 13 competiţii, estimând corect echipa câştigătoare în nouă cazuri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult