YouTube acuzat de campanie anti-semită

30.08.2007
YouTube acuzat de campanie anti-semită

Numele mari atrag procese, este o regulă, iar YouTube este un astfel de nume, mai ales că este în proprietatea Google. În ultimul an, popularul serviciu a fost ţinta fie a proceselor intentate de diverse companii, fie a unor guverne a căror politică contrazice noţiunea de liberă informare.

Un nou scandal loveşte YouTube acum, acesta fiind acuzat că găzduieşte filmuleţe de propagandă nazistă. Cei care fac această acuzaţie sunt reprezentanţii Consiliului Central al Evreilor din Germania. Legislaţia germană interzice materialele de orice natură care incită la ură împotriva minorităţilor.

Printre secvenţele cu pricina se numără filmul intitulat Jud Suess, material propagandistic al naziştilor filmat în 1940 şi o serie de videoclipuri ale formaţiei Landser, scoasă în afara legii în Germania.

Gravitatea problemei şi sensibilitatea minorităţii evreieşti sunt întărite chiar de către un parlamentar german, Dieter Wiefelspuetz, ce caracterizează atât secvenţele video respective, cât şi faptul că YouTube a permis upload-ul lor, ca fiind scandaloase.

You Tube

Urmărește Go4IT.ro pe Google News